USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани здаватимуть кров, щоб популяризувати донорство

13 Березня 2016 10:29
У Луцьку відбудеться Всеукраїнська акція донорства «Допомогти може кожен». Її організовують активісти Луцького осередку ВМГО «Фундація Регіональних Ініціатив» та Молодіжного центру з 14 по 18 березня 2016 року.

Участь в благодійній акції візьмуть небайдужі лучани, представники громадських організацій (ЦК «Азов», «Іскра», «Національний альянс» та інші), а також волинські військовослужбовці військової частини 1141 Національної гвардії України.

Довідково: Всеукраїнська акція «Допомогти може кожен» – це масштабний благодійний проект зі збору крові, створений для популяризації культури донорства крові та її компонентів, усвідомлення населенням України важливості добровільної здачі крові для спасіння життя наших громадян, здійснення інформаційної кампанії з метою активізації участі населення у здаванні крові та її компонентів.

Кожен охочий може здати кров у Станції переливання крові міста Луцька, для того щоб допомогти врятувати життя інших і популяризувати донорство крові. Здана кров залишиться на Станції у якості резерву і буде використана для хворих людей, а також, якщо буде потреба, і для бійців, які отримали поранення у зоні АТО.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Василь Показати IP 13 Березня 2016 17:18
http://www.kmu.gov.ua/control/uk/cardnpd?docid=248740679 З додатку (внизу документа) до розпорядження Кабінету Міністрів України від 23 листопада 2015 р. № 1393-р "ПЛАН заходів з реалізації Національної стратегії у сфері прав людини на період до 2020 року" 105. Забезпечення комплексності та узгодженості законодавства у сфері запобігання та протидії дискримінації, упровадження відповідних та своєчасних позитивних дій на національному та місцевому рівні у сфері запобігання та протидії дискримінації, забезпечення ефективного та своєчасного реагування держави на нові виклики 11) внесення змін до переліку захворювань, протипоказань до донорства і форм ризикованої поведінки, додатка 3 до Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів, затвердженого наказом МОЗ від 1 серпня 2005 р. № 385 “Про інфекційну безпеку донорської крові та її компонентів”, зокрема вилучення пункту 1.3 (термін виконання II квартал 2016 р.) Вилучається: (Додаток 3 до Порядку медичного обстеження донорів крові та (або) її компонентів ПЕРЕЛІК захворювань, протипоказань до донорства і форм ризикованої поведінки 1. Абсолютні протипоказання (усунення від донорства незалежно від давності захворювання і результатів лікування) 1.3. Форми ризикованої поведінки: надання сексуальних послуг за плату, статеві стосунки з малознайомими особами без презерватива, часта зміна статевих партнерів, гомосексуальні стосунки, наркоманія. Мозок ще не включився, донори? Тепер дійсно може кожен. Проблема лише з тими кому це буде залито!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus