USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани зібралися на другу річницю Іловайської трагедії

28 Серпня 2016 19:00
Зі сльозами на очах, болем у серці та квітами в руках військовослужбовці, сім’ї загиблих солдат та усі небайдужі лучани зібралися вшанувати пам’ять жертв Іловайської трагедії.

Реквієм по загиблих солдатах під назвою «Коли ви вмирали, вам дзвони не грали», відбувся 28 серпня в Луцькому палаці культури.

В холі розташувалися стенди з фотографіями з Іловайська. Зі світлин на всіх небайдужих дивилися іще живі бійці.
Два роки тому, 29 серпня 2014 року, українські бійці потрапили у пастку терористам під час виходу з оточення «зеленим коридором». Тоді у спини солдат полетіли кулі. Іловайський рахунок, реквієм в цифрах: 366 загиблих, 429 поранених, 128 полонених та 158 зниклих безвісти українців. Моторошно те, що імена багатьох героїв встановили лише завдяки аналізам ДНК.
За Іловайськ своїм життям заплатили численні волиняни, зокрема бійці 51-ої Володимир-Волинської окремої механізованої бригади, роти спеціального призначення «Світязь», а також воїни-добровольці.
Усіх поіменно згадали під час хвилини мовчання. Після чого на сцену вийшли вокальні колективи та Волинський академічний народний хор.
Після офіційної програми відбулося урочисте покладання квітів до стелли пам’яті загиблим героям. Військові преклонили коліна, а рідні загиблих не стримували сліз, коли торкалися знімків своїх героїв.
За весь період невизнаної війни в зоні АТО загинуло 168 волинян, з них – 30 лучан. В пам’ять про них, сьогодні, в день Успіння Пресвятої Богородиці у Луцькому Свято-Троїцькому кафедральному соборі провели панахиду.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus