USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани звертаються за перерахунком за тепло

9 Грудня 2015 16:11
З повним переліком адрес, за якими подача теплоносія розпочалася із запізненням, хочуть побачити депутати міськради. Згідно з інформацією ДКП «Луцьктепло», загальні втрати підприємства від перерахунку становили 1,3 мільйона гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії міської ради з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою, житлово-комунального господарства, екології, транспорту та енергозбереження 9 грудня.

Депутати розглянули питання щодо проведення перерахунків для мешканців міста з оплати за централізоване опалення.

Як зауважив голова комісії Андрій Козюра, у зв’язку з невчасним запуском внутрібудинкових мереж у багатьох мешканців міста не було вчасно опалення в помешканнях.

Водночас, у місті немає єдиного надавача послуг, який відповідав би за постачання теплоносія до кінцевого споживача. Це питання планують розглянути на одному з чергових засідань комісії.

Наразі депутати хотіли почути інформацію в розрізі житлово-комунальних підприємств про те, з якою затримкою були запущені внутрібудинкові мережі та в яких будинках, що для цього можна було зробити перерахунок.

Заступник директора ДКП «Луцьктепло» з фінансово-економічних питань Валентина Малютіна зазначила, що межею відповідальності ДКП «Луцьктепло» є зовнішня стіна житлового будинку.

Таким чином, після надання інформації, що котельня розпочала роботу, розпочинають нарахування рахунків споживачам за опалення. Цього сезону з моменту початку роботи котелень до фактичної подачі тепла у будинки минало 5-6 днів. Між надавачем послуг та кінцевим споживачем посередником є ЖКП.

Цього опалювального сезону перерахунок робили згідно з індивідуальними заявами мешканців, коли час фактичної подачі теплоносія в будинок був підтверджений житлово-комунальним підприємством (потрібна була інформація як з котельні «Луцьктепла», так і з підприємства, що обслуговує житловий будинок).

Загальні втрати підприємства від перерахунку становили 1,3 мільйона гривень. Докладний перелік адрес, де опалювальний сезон не розпочався вчасно, на поточне засідання комісії підприємство не підготувало.

Зі слів Валентини Малютіної, цей перелік невдовзі зможуть надіслати в електронному вигляді для ознайомлення членам комісії.

На це члени комісії зауважували, що хочуть побачити конкретний перелік будинків, а не загальну інформацію про суму перерахунку, адже до них неодноразово зі скаргами зверталися мешканці багатоквартирних будинків, в чиїх помешканнях подача тепла розпочалася невчасно.

До прикладу, неодноразово таку проблему піднімали мешканці будинку №43 на вулиці Гордіюк.

У підсумку, депутати взяли до уваги інформацію та просили ДКП «Луцьктепло» надати докладний перелік адрес, де подача теплоносія розпочалася невчасно. Також повідомили, що ставитимуть питання про закріплення одного відповідального за надання послуг з теплопостачання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Корень Павло Показати IP 9 Грудня 2015 19:54
Нормальне питання - ми маємо платити за реальне тепло, а не за бездіяльність комунальників
Тетяна Показати IP 9 Грудня 2015 20:51
І не тільки там. Наприклад Мазепи 8. Теж тепло появилось через пару тижнів ,неодноразово звертались в 7 Жек, реакції 0. І зараз в моїй квартирі батареї злегенька теплі, а оплатила за цей місяць за квартиру 1.700, за що ? не знаю. Як розібратись?
люся Показати IP 9 Грудня 2015 22:53
на Волі 13 включили 18 жовтня і заразледве тепло а оплату беруть по повній

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus