USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани беруть лікарняних менше, ніж торік

21 Липня 2009 17:16


У роботі луцьких лікувально-профілактичних закладів щодо видачі лікарняних листків трапляються недоліки. Про результаті відповідної перевірки під час колегії управління охорони здоров'я Луцької міської ради доповіла заступник головного лікара з медичної частини міської поліклініки №2 Євгенія Колобова, - інформує репортер «Волинських Новин».
 
«Позитивним є те, що зменшилась видача лікарняних листків. До 30% по всіх установах – у всіх поліклініках, а також амбулаторіях», – зазначила медик. За словами пані Колобової, зменшились і терміни лікарняних. Згодом вона уточнила, що падіння цих показників спостерігається, якщо порівняти їх у першому півріччі 2009-го з аналогічним періодом 2008-го.
 
Трапляються і випадки порушень законодавства про видачу листків непрацездатності, зокрема один – у амбулаторії № 1, а ще три – у міській поліклініці № 3. Винних притягнули до дисциплінарної відповідальності. Бланки лікарняних луцькі медустанови мають із запасом на півроку.
 
У поліклініці № 3 виявили відсутність щоденників про закриття лікарняних листків. Випадки необгрунтованості видачі лікарняних виявили лише у одному випадку. І знову «відзначилась» третя поліклініка. Євгенію Колобову насторожує і те, що видаються лікарняні листки на термін 2-3 дні. Як виявилось, таке траплялося перед вихідними або перед святковими днями. Проте переважно порушення носять формальний характер.
 
Начальник управління охорони здоров'я міськради Федір Кошель вважає, що на ці та інші зауваження потрібно зреагувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus