USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Менше, ніж торік: як у Луцьку збирають та переробляють новорічні ялинки та сосни

24 Січня 2023 11:10
Новорічні ялинки та сосни зі смітників біля будинку збирають працівники підприємства «Луцькспецкомунтранс». Цього року лучани викидають значно менше дерев, ніж у попередні роки.

Про це розповів Суспільному начальник відділу експлуатації Юрій Подлєвський.

Вантажники Олексій Нікітчук та Василь Маринкевич понад 15 років збирають та вивозять сміття. 23 січня об’їздили маніпулятором кілька спальних мікрорайонів міста. Кажуть: ледь назбирали автівку хвойних.

«Торік, позаторік, то були гори на кожній точці. Дві-три точки і вже була машина. Тут по одній збираємо», – говорить Василь Маринкевич.
Сухі ялинки працівники «Луцькспецкомунтрансу» використовують «для власних потреб – їх вивозять на котельню і спалюють для обігріву приміщень.

Зеленішу хвою комунальники передають в зоопарк. Розподіляє дерева працівник котельні Володимир Адамович.
Привозити ялинки та сосни на утилізацію лучани також можуть в Центр управління відходами, що на вулиці Трункіна, 7.

«Зелені дерева звідти теж завезуть у зоопарк, а сухі перероблять на тирсу», – розповів керівник проєкту «Чистий Луцьк» Сергій Михалевич. Поки що послугою з утилізації ялинок в Центрі управління відходами ніхто не скористався.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus