USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучани допомагають депутатам «...зупинити псевдомедичну реформу» мітингом. ФОТО. ВІДЕО

27 Березня 2013 11:28
Під стінами Луцької міської ради вчергове відбулася акція протесту, під час якої мешканці вимагали скасувати рішення про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я. Мітинг відбувся під гаслом «Прийдемо і допоможемо депутатам зупинити псевдомедичну реформу!».

Мітинг був запланований на 9.30, за півгодини до початку 39 сесії Луцької міської ради. За станом на 9.26 біля входу до міськради зібралося лише декілька людей. Однак у найближчі 10 хвилин площа біля пам'ятника Святому Миколаю заповнилася протестувальниками.



«Ми за наближення медицини до населення і за відкриття поліклінік. Ми проти утворення центрів первинної медичної допомоги і проти закриття будь-яких медичних закладів», - з такими гаслами прийшли на акцію протестувальники.








Організатор мітингу, депутат Луцької міської ради Андрій Осіпов нагадав, що запропонував на розгляд депутатів проект рішення щодо скасування попереднього рішення про реорганізацію комунальних лікувально-профілактичних закладів охорони здоров’я. Перш ніж виступити перед колегами, обранець громади зауважив, що гучномовець цього разу йому не потрібен. Адже усі, хто прийшов нібито знають про проблему: «Сьогодні день народження такого відомого фізика, як Рентген. Ця дата нам дозволяє сподіватися, що сьогоднішнє голосування ми просвітимо як рентгеном. І якщо депутати скажуть, що ми не розібралися, ми не знали. Але не можна було в грудні, не знати можна було в січні, не знати можна було в лютому, коли не дочитали, але березні зобов’язані всі все знати».



До протестувальників звернулися також депутати Луцької міської ради, Юрій Вега, Богдан Шиба і Олександр Пиза. Вони переконували: закривати поліклініки в Луцьку не можна, адже їх і так не вистачає; якщо не вдасться зупинити процес реорганізації у вибраний спосіб, то доведеться вдатися до інших методів, зокрема в межах акції «Україна, вставай!»; а також пообіцяли, що допоможуть висвітлити прізвища депутатів, які голосували «за» і «проти» у питанні скасування рішення про реорганізацію закладів охорони здоров`я в Луцьку.
Депутати закликали протестувальників зайти до сесійної зали, аби ті були свідками прийняття рішення під час сесії.



Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Луцький Показати IP 27 Березня 2013 12:57
Які Лучани? Якби не було прапорів и пик Пиз з Шибами - то інша справа, а так - політичний мітинг з спробою додавання вістів одній з партій!
Світлана Показати IP 27 Березня 2013 13:47
А протестуквальники хто? Це лучани отримувачі медичних послуг чи медики-надавачі? За що боремось? За якісні послуги чи збереження робочих місць для медиків?!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus