USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Лучани нарікають на матюки та голосну музику в маршрутках

2 Серпня 2012 13:33
Луцькі пасажири загалом незадоволені якістю перевезень в обласному центрі. Людям не подобається частота руху транспорту, ставлення водіїв до пасажирів та відсутність безпеки на дорозі.

Результати соціологічного дослідження щодо якості пасажирських перевезень у Луцьку оприлюднили 1 серпня під час засідання громадської ради при Луцькому міському голові.

Координатор Луцького прес-клубу Богдана Стельмах нагадала, що на громадській раді вже порушували це питання. Так, нині чотири громадські організації опитували повнолітніх луцьких пасажирів щодо задоволення якістю пасажирських перевезень в обласному центрі.

Член громадського об’єднання «Лучани» Мирослава Козюпа розповіла, що участь в опитуванні взяло 811 респондентів, які користуються маршрутками.

Результати дослідження показали, що половина опитаних користується маршрутом №15. Крім того, серед популярних луцьких маршрутів – 12, 16 та 17.

39% опитаних двічі на день користуються послугами маршрутки – вранці і ввечері.

Як показало дослідження, більшість лучан незадоволені якістю перевезень.

Кожен п’ятий пасажир маршрутки почуває себе у ній небезпечно. Щоправда, у чому саме виявляється «небезпека», респонденти не відповідали. Цим, до речі, були незадоволені перевізники, які прийшли на громадську раду. Мовляв, через такі «загальні» визначення вони не розуміють, що саме їм потрібно виправляти у своїй діяльності.

12% опитаних стверджують, що до них погано ставляться водії. Здебільшого вони скаржаться на ненормативну лексику.

Більшість луцьких пасажирів стверджує, що водії часто палять під час руху транспорту. Значний відсоток опитаних зазначив, що шофери голосно вмикають музику.

Майже половина пасажирів нарікають на те, що водії розмовляють по телефону.

Кожен 4 опитаний стурбований тим, що водії не дотримуються Правил дорожнього руху.

Лише третина опитаних мають нагоду відстежувати розклад руху маршруток в Інтернеті. Тому координатори дослідження вважають, що на зупинках потрібно розміщувати інформацію про графік руху транспорту.

Крім того, багато людей незадоволені графіком руху маршруток. Але кожен третій вважає, що із рухом все нормально.

Підсумовуючи результати дослідження, першочергово необхідно встановити графік на зупинках і забезпечити рух маршрутних таксі у ранковий та вечірній час.

Так, рішенням громадської ради у мерії буде створена робоча група. Першочергово вона займеться питанням встановлення графіків на зупинках, а також забезпеченням руху маршруток у ранковий та вечірній час. Опісля доопрацювання всіх деталей звернення його нададуть луцькому меру Миколі Романюку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 25
Пасажир Показати IP 2 Серпня 2012 13:50
Скажу чесно, вже з тими темами про маршрутки достали. Не подоьається - не сідай і не їдь. Ходи пішком, чи на тролейбусі їдь, чи купи самолет собі. Скільки вже можна.
Іван Показати IP 2 Серпня 2012 14:00
Треба щоб привчались і водії до порядку, щоб було якесь виховання, а то по телефону кричить, на зупинках може не зупинитись. А саме легше сказати -хай не їдуть. Це ж людей возять, а не цеглу
FLP Показати IP 2 Серпня 2012 14:13
А чому їдь на тролейбусі? Безплатно у маршрутках не їдиш, платиш за послуги, а це означає, що вони повинні бути надані. Дійсно, часто водії їдуть не дотримуючись правил дорожнього руху, розмовляють по телефону або із своїми знайомими. А де безпека для пасажирів? А ще третій маршрут - це взагалі чудо: коли хочу, тоді й їду, а не хочу, то закрию спереду номер маршруту і їду туди, куди хочеться. Хтось за цим повинен дивитися, міняти перевізників, але домогтися, щоб кожен виконував те, за що хоче гроші отримувати.
Ха до FLP Показати IP 2 Серпня 2012 16:56
може за 2 рубля тобі ще кандюк поставити, шлюх та блекджек?
яна Показати IP 2 Серпня 2012 14:51
да те волители вообще обалдели.... то к старикам прицепяться бедным инвалидам, давай плати...а то прям сбеднеет на 2 гривни..дибилы!!
Вася Гнидава Показати IP 2 Серпня 2012 15:07
Нацiоналiзацiю мусово робити. Буржуi оборзiли - грошi деруть а качества услуг нема
VSC. Показати IP 2 Серпня 2012 15:09
"Мовляв, через такі «загальні» визначення вони не розуміють, що саме їм потрібно виправляти у своїй діяльності" - пусть поездят в маршрутках и тогда им все станет ясно. Для начала объясните своим хамам-водителям, что они возят людей, а не скот. Что трогаться и тормозить надо плавно, чтобы народ по салоне не летал. Не курить, не болтать по телефону, не отвлекаться от вождения. Что может быть еще не понятно?
Андрій Показати IP 2 Серпня 2012 16:20
Добре Яна. скажи мені таке...якщо водій в день заробляє 100 гривень а за день таких як ти кажеш ніби=то "бідних інвалідів" заходить десь 20-30 то що хай водій в два рази менше заробляє зате ці бідненькі інваліди поїдуть безкоштовно. вони нахабно сідають у маршутне таксі і мовчать...тупо мовчать. не підходять і не просять щоб їх підвезли а НАГЛО мовчать. Бідненькі? Є ГРОМАДСЬКИЙ ТРАНСПОРТ- тролейбус. там з них ніхто не буде вимагати гроші. а в водія також діти є які хочуть і щось солодку і щось вдітись
VSC. до Андрій Показати IP 2 Серпня 2012 18:34
А этот инвалид у твоих детей кусок хлеба не забирает. Можете возить их бесплатно не обеднеете.
Кіндрат до Андрій Показати IP 3 Серпня 2012 09:34
так із-за таких як ти і твої маршутки, тролейбуси не випускають щоб маршутки в час пік накосили бабла
Маня до Андрій Показати IP 3 Серпня 2012 10:16
Якби водії заробляли по 100 гривень в день, то цим бізнесом ніхто б не займався і не гризлися б вони роками і не тягали по судах один одного. Вести справи в судах - спрва далеко недешева, то видно що гра варта свіч раз зза неї так жеруть одне одного. Водії щодня здають Голєвій до 200 гривень і ще собі добре заробляють,так що не треба тут розказувати що водії такі бідні, а їхні діти голі і босі.Кожен кричить зі своїє дзвінниці, що він правий, але коли з маршрутки виштовхують старенького діда бо він не заплатив, це переходить всякі межі моралі.
нюша Показати IP 2 Серпня 2012 18:33
А меня больше беспокоит то,что водители наши "виртуозы".Они могут говорить по телефону,считать деньги,следить за дорогой одновременно.Не важно сколько они получают.Важно то,что раз ты сел за руль общественного транспорта,то ты отвечаешь за безопасность движения,за жизнь пассажиров,за свою жизнь.Ведь если,не дай Бог,что-то случится,то заработанные им деньги уже будут никому не нужны.
Клара Показати IP 2 Серпня 2012 18:38
А чого ви дивуєтеся? У Луцькі всі водили з Каміня-Каширського, ото і робіть висновки. Сама бачила, як на черговій зупинці водила сходив у туалет, не миючи рук поковирався у носі, потім став рахуввати гроші, давати здачу, закурив розмовляючи по мобілці.
Ніна до Клара Показати IP 3 Серпня 2012 08:38
"Поковирався" - саме так говорять в Камені-Каширському.
нюша Показати IP 2 Серпня 2012 20:12
Но ведь с этим нельзя мириться.Я,например,всегда делаю замечание.Реакция,правда,бывает разной,но...Если люди не будут равнодушными,может мы и добьемся культуры перевозки пассажиров.
Дермідон Показати IP 2 Серпня 2012 20:24
Воділам треба ті правила що заду них висять передносом приципити і ивчити а то їдуть як хочуть щей рот відкривають широко коли їм зауваження зробиш.
Anonymous Показати IP 2 Серпня 2012 20:26
я вообще не понимаю этих маршрутчиков .... само часто ездят это "3" и летом маршрутки ездят пустые зачем столько их пускать? а "9а" надо бывает ждать больше чем 40 мин ... 15 и 15а это вообще выгодный маршрут но ездят они как черепахи а когда по графику не успевают то педаль в полик и давай манёвры куралесить.... или устраивают нид фо спид с маршрутками другими ... а то что курят водилы это плохо... и последнее что не нравится когда разгон сделают и потом быстро останавливаются можно так и упасть.
Оксана Показати IP 3 Серпня 2012 00:31
Шановні коментатори, я згідна з вашими коментарями, та ситий голодного ніколи не зрозуміє. Водій маршрутного таксі - це пекельна праця. Я пропрацювала 10 років в транспортній компанії, набачилась різного (ставлення керівництва до водіїв, водіїв до замовників, до пасажирів). Крім того, мій чоловік працює водієм маршрутного таксі № 32. Перший рейс о 5.40 з ДПЗ, останній о 22.30 з Липин. За цих 17 робочих годин його заробіток був і 100 грн, і 80 грн, і 10 грн, і навіть 6 грн. Жодного разу він не вимагав грошей, коли сідають з посвідченням. У нас 4 дітей,і коли діти сідають у маршрутку і пред'являють посвідчення, а водій говорить, що це посвідчення не проходить, моєму чоловіку не приємно це чути, тому він не вимагає грошей у людей з посвідченням. А одного разу в нього був такий випадок: зайшла жіночка 40 років і сказалв, що у неї посвідчення. Коли зламався автобус, чоловік всім пасажирам віддає по 2 грн, а ця жіночка підходить і також простягує руку, а він говорить: "Так у вас посвіченя". А вона: "Ну так, а що тут такого". Звичайно, як і всі водії, він курить в салоні і говорить по телефону під час рейсу. Я завжди з ним за це сварюся. Але всі ми недосконалі люди, всі ми маємо різний характер, всі ми нарікаємо один на одного. Я завжди говорю йому: "Тягнися до людей, а люди до тебе потягнуться"
нюша до Оксана Показати IP 3 Серпня 2012 08:01
Мы все прекрасно понимаем,что у водителей семья,что кормить семью надо.Но ведь семье нужен здоровый,живой отец и муж.Зарплата маленькая?Тяжкий труд?Значит,надо искать другую работу.А если ваш муж все еще работает водителем,значит эта работа его устраивает.Вообще-то мы говорим о безопасности движения,о комфорте в маршрутных такси.И мне кажется,что все зависит не от зарплаты,а от воспитания человека.
Romanse до Оксана Показати IP 3 Серпня 2012 09:21
Водій маршрутного таксі - це пекельна праця? Не вм1ете працювати - б1ржа вас чекае!!! З людьми хай вчаться спйлкуватись!!! Ато нажруться пива ввечер1, а зранку будун, але ж тут рейс - пити не можна, от 1 зл1сть на людях зганяе!!!
Вінстон Показати IP 3 Серпня 2012 07:47
"Більшість луцьких пасажирів стверджує, що водії часто палять під час руху..." - я також сів біля водія і запалив:) Правда курив я і водій недовго! Тонко намікнув:)
ghjj Показати IP 3 Серпня 2012 08:12
Цілком згідна з Оксаною. Зарплата водія за день -150 грн.(в кращому випадку) Працювати потрібно з 6 ранку до 11 вечора, незважаючи на жару чи холод, на знервованих пасажирів та інші обставини.
нюша до ghjj Показати IP 3 Серпня 2012 13:27
Извините,но мы тоже не миллионы получаем.Так если мало получаешь,то можно себя так вести,можно грубить людям,можно подвергать свою и нашу жизнь опасностям?Нас тоже кто-то выводит,кто-то раздражает каждый день,но не все же позволяют себе,несмотря на все неурядицы в жизни ,хамить.И что это за гонки маршрутчики устраивают на дорогах?Я обратилась в редакцию местной газеты,чтобы они подняли эту проблему.Они мне ответили,что эта тема поднималась и не раз,но ничего это не дало.И что же делать?А каждый день на наших дорогах гибнут люди...Да,и считаю,что по мобильному можно сказать пару слов на остановках.Надо научиться нам УВАЖАТЬ друг друга.
Чорна діра Показати IP 3 Серпня 2012 10:12
До кінця світу залишилося недовго...
нюша Показати IP 3 Серпня 2012 14:25
150 грн.в день?Согласна,что это официально.А то,что он берет себе из кассы?Не считаем!Мне говорил один знакомый маршрутчик,что он в день имеет от 50 и больше грн.А зарплата сама собой.Кому из нас на работе дают просто так каждый день по 50 грн?Если бы там было действительно плохо,трудно,то не думаю,что желающих было так много.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus