USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лучани платитимуть за комунпослуги через Інтернет? ФОТО

7 Липня 2009 13:46
У Луцькій міськраді відбувся круглий стіл стосовно запровадження нового проекту міської інформаційної системи «Муніципальний електронний паспорт», яка передбачає створення єдиної системи оплати за комунальні послуги з реєстром платників, реєстр адресних об’єктів, електронних паспортів будинків тощо. Про це 7 липня інформує репортер «Волинських Новин».
 
В Україні існує 200 автоматизованих реєстрів і приблизно 40 баз даних відомчого характеру, – розповів директор департаменту житлово-комунального господарства міськради Владислав Стемковський. Але різні бази даних не є синхронізованими між собою, що створює незручності. «Кожна установа має свою базу, але відсутній єдиний реєстр», – додав він. За словами пана Стемковського, кожна установа – від РАЦСу до паспортного столу і БТІ – могла б мати доступ до єдиної міської автоматизованої системи, яка б мала системи захисту інформації та доступу для неї.
 
Місто отримає багато позитиву, – йшлося під час круглого столу. Наприклад, створиться реєстр адресних об’єктів, мешканців міста, електронний паспорт будинків, вирішиться проблема багаторазового дублювання інформації. Буде сформований єдиний інформаційний простір, всі складові інформаційної системи інтегруватимуться із відображенням в мережі Інтернет через відповідні веб-ресурси.
 
Аналогічні системи працюють у Коростені, Житомирі та Дубно, – розповів під час презентації інженер Юрій Новак. Міська база буде спільним сервером, бази усіх інших підприємств – підсистемами, – розповів фахівець. Він коротко пройшовся по всіх характеристиках та можливостях системи електронного паспорту. За його словами, передбачатиметься єдина система оплати за комунальні послуги з реєстром платників. «Система дає можливість контролювати заборгованість за комунальні послуги, дозволяє отримувати інформацію із різних підприємств міста», – сказав пан Новак. Це може бути даними для директорів будь-яких підприємств про заборгованість робітника, – додав він. Також передбачатиметься оплата за комунальні послуги через Інтернет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 7 Липня 2009 15:39
А коли вже можна буде хабарі через інтернет проплачувати?????

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus