USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Лучани попрощались зі святими мощами Спиридона Триміфунтського. ФОТО

14 Травня 2009 15:25
Усю ніч із 12 на 13 травня православні лучани приходили до Свято-Покровської церкви для того, щоб віддати шану святителю Спиридону Триміфунтському, адже саме 13 травня – останній день перебування святині на території Волинської єпархії. Про це інформують «Волинські Новини».
За повідомленням прес-служби Волинської єпархії УПЦ, вранці була звершена Божественна Літургія, очолювана митрополитом Луцьким і Волинським Ніфонтом, і о 13.00 величний хресний хід вирушив від церкви Святої Покрови до вулиці Дубенської, щоб передати чесну десницю святителя Спиридона у Тернопільську єпархію.

На Театральному майдані біля Свято-Троїцького собору хресний хід зупинився і після читання Євангелії митрополит Ніфонт виголосив молитву до святителя Спиридона за уврачування розколу в Україні і єдність Церкви Христової. Друга зупинка була на Київській площі перед будинком Волинської облдержадміністрації – тут було прочитане Євангеліє, владика окропив присутніх святою водою і благословив місто ковчегом з чесною десницею святителя Спиридона. Так урочиста процесія дійшла до новобудови храму Трьох Святителів – кінцевого пункту перебування чесних мощів святителя Спиридона Триміфунтського чудотворця у Луцьку.

Востаннє було відслужено молебень, востаннє волинський архіпастир благословив паству ковчегом зі святинею,і попрощавшись з Волинню, грецька делегація з чесною десницею Триміфунтського чудотворця вирушила зі своєю благодатною місією до Тернополя.
Підсумком триденного перебування чесних мощів святителя Спиридона Триміфунтського чудотворця у Луцьку стали три хресні ходи, які в сумі пройшли близько 20 кілометрів по основних вулицях міста. Завдяки цьому до святині приклались навіть ті, хто не знав заздалегідь про подію (хоча таких було небагато); за остаточними підрахунками до святині приступили понад 92 тисячі лучан і паломників з Волинської та сусідніх єпархій. Волинській пастві залишається лише подякувати Господу за Його милість до древньої Волинської землі і сподіватись, що посіяне духовне зерно проросте і дасть добрий плід для Царства Божого.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 15 Травня 2009 12:08
це хворі на голову люди

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus