USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Луцьк приєднався до міжнародного руху

29 Липня 2013 11:41
Спеціальна книжкова поличка з’явилася у бібліотеці Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки. Отже, Луцьк приєднався до популярного на Волині громадського руху – буккросинг, інформує «Слово Волині».

Книгу з полиці може взяти кожен охочий, так само як і покласти туди будь-яке інше видання. Контролюють цей процес Тетяна Гула, завідувач науково-бібліографічного відділу бібліотеки, та Леся Млинар, завідувач відділу культурно-просвітницької роботи. Вони й розповіли нам про «звільнення» книг.

«До буккросингу ми приєдналися майже рік тому. «Звільняти» книги в бібліотеці запропонувала Таня Гула. Тож торік у вересні, до Всесвітнього дня бібліотек, ми встановили спеціальну книжкову поличку. Видання для неї приносили і студенти, і викладачі, і працівники бібліотеки. Всього на полиці понад сто книг. Принесли тоді нам переважно видання сучасних авторів: Ірени Карпи, Марії Матіос, Володимира Лиса, Любко Дереш тощо. Приємно, що майже всі книги в день презентації буккросингової полички «пішли по світу», - розповіла Леся Дмитрівна.

ЧИТАТИ ЩЕ: БУККРОСИНГ: ПО ВОЛИНІ ПОДОРОЖУЮТЬ КНИЖКИ. ВІДЕО

До слова, всі буккросингові видання реєструються, їм присвоюють спеціальний номер. У кожній книзі є спеціальний маршрутний лист. Прочитавши видання, читач повинен вказати своє ім’я чи нікнейм, адресу електронної поштової скриньки та де залишив книгу. На сайті буккросингу також необхідно «звільнити» видання. І наступний буккросер побачить «вільну» книгу та матиме можливість взяти її. Крім того, на сторінці буккросингу можна залишати коментарі й висловлювати свої враження від прочитаного видання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
....... Показати IP 29 Липня 2013 14:17
І де той сайт буккросингу?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus