USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучани, щоб потрапити до власного під’їзду, мають викликати міліцію? ФОТО

15 Червня 2009 15:28
Мешканці будинку на вулиці Кравчука в обласному центрі поскаржилися міському голові Богдану Шибі, що фірма встановила домофон на дверях під’їзду без їхньої згоди. Про це йшлося під час особистого прийому громадян, – повідомляють «Волинські Новини».
 
Як розповіли мешканці, два роки тому вони поставили на під’їзді «нормальні двері з кодовим замком». Але нещодавно якась жіночка стала агітувати за встановлення домофону. Зрештою, вона переконала в потребі його встановлення частину мешканців, і фірма отримала на це згоду жителів 22 квартир. Натомість мешканці чотирнадцяти осель під’їзду багатоповерхівки не погоджувалися.
 
Однак посеред минулого тижня двері з кодовим замком були демонтовані, а на вході до під’їду з’явився домофон. Тепер фірма нібито змушує мешканців, аби вони розрахувалися за встановлення дверей (40 гривень) та вимагає 13 гривень за кожен ключ до електромагнітного замка (одного ключа на квартиру фірма надає безоплатно).
 
Мешканці стверджують, що із них тепер збиратимуть вісім гривень щомісяця на «обслуговування домофону».
 
Зрештою, у суботу мешканці не могли потрапити до власного під’їзду, тож викликали міліцію. Як наслідок, електромагнітний замок наразі розкодували, але люди побоюються, що двері знову закодують.
 
«Що ж то за послуга, яку нав’язують силою», – зауважив Богдан Шиба. Міський голова доручив директору департаменту ЖКГ Владиславу Стемковському та юридичному управлінню мерії перевірити законність таких дій фірми щодо встановлення домофону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Анонім Показати IP 15 Червня 2009 15:36
На халяву хочуть отримати домофона. І таким треба Європа? Царя-батюшку їм і безплатні путівки в Сибір.
не Анонім Показати IP 15 Червня 2009 16:28
У мене нещодавно також встановлювали, і також знайшлося кілька ідіотів "щирих українців" які були проти своєї безпеки. Але на халяву були "за". Бидло, більш слів не підбереш.
Анонім Показати IP 15 Червня 2009 16:58
А хіба домофон гарантує безпеку? Зовсім навпаки, бо у будь яку пору злодій може прийти подзвонити у квартиру і дізнатись чи є там хтось вдома, а потрапити у під"їзд - справа техніки. Тут фірма вам гарантій не дає. Зате у Луцьку доволі успішно "працюють" кілька таких структур. Вони з"являються у під"їздах наче цигани і обіцяють золоті гори за триста гривень з квартири. І це лише початок, бо далі щомісяця вартість їхніх послуг включатимуть у вашу квитанцію оплати за комунальні послуги. Такий собі нехуденький бізнес облопошування. А комунальні служби вдають що цього не бачать. Вочевидь очі їм затуляють відкатами))
Анонім Показати IP 15 Червня 2009 17:54
А кодовий замок гарантує безпеку? Всі родичі знайомі і просто випадкові гості знають той код, для незнайомців позначені кнопки чи на дверях написано, і взагалі вони часто відкриті. Електромагнітний замок треба, електронні ключі і доводчик.
Titra Показати IP 16 Червня 2009 14:14
У нас стояв домофон, але через місяць часу він поламався і його досі не можуть полагодити. Взагалі у підїзді продають "самогон" тому всяке "бидло" лазить і ламає.........

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus