USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани вшанували пам’ять Лесі Українки

2 Серпня 2008 14:20
На центральному майдані Луцька біля пам’ятника Лесі Українки відбулися молебень та покладання квітів, приурочені 95-ій річниці від дня смерті відомої поетеси Лесі Українки, - інформує 2 серпня репортер «Волинських Новин».
Захід розпочався з молебню за спасіння душі та її упокій. Опісля слово взяв представник товариства імені Тараса Шевченка в місті Дрогобич Микола Шалата, який відзначив, що з цієї події розпочнеться подальше вшанування впродовж серпня великих митців України. Згодом представники влади та луцької громади поклали квіти до пам’ятника відомої поетеси.
Заступник Луцького міського голови Анатолій Пархом’юк зазначив, що Леся Українка асоціюється насамперед із волею: «Найперше - це воля. І не тільки в її прямому розумінні. Воля до всього : до життя, до боротьби. І сама Леся Українка є справді її символом. І це надихає. Коли подумаєш, що така тендітна жінка створювала настільки сильні вірші, то цим просто захоплюєшся».
Після закінчення заходу в Народному домі «Просвіта» було організовано концерт «Ой, палка ти була моя пісня !», який також рисвячений 95-ій річниці з дня смерті Лесі Українки. Під час концерту лунали музичні твори на слова відомої волинянки у виконанні заслуженої артистки України Зої Комарук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus