USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

У Луцьку вшанували пам’ять видатної волинянки Лесі Українки

1 Серпня 2023 16:55
Сьогодні 110-та річниця від дня смерті видатної української поетеси, драматургині, письменниці, перекладачки, культурної діячки Лесі Українки.

Вшанувати пам’ять видатної волинянки на Театральний майдан прийшли секретар міської ради Юрій Безпятко, обласна влада, культурні діячі, громадськість міста, повідомляє Луцька міська рада.

Під час заходу священнослужителі відслужили панахиду за упокій Лесі Українки. Усі присутні поринули у творчість видатної краянки та поклали квіти до її пам’ятника.

Вклад поетеси в літературу та культуру важко переоцінити. Леся Українка створила близько трьохсот творів, серед яких: поезії, прозові тексти, драматичні твори, літературно-критичні статті, публіцистика, переклади з іноземних мов.
Творчість Лесі Українки, яка не втрачає своєї актуальності й зараз, пронизана філософією, історією, любов’ю до рідної землі. На жаль, важка хвороба обірвала її життя у 42 роки. Леся Українка померла 1 серпня 1913 року у місті Сурамі (Грузія). Похована на байковому кладовищі у Києві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus