USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Лучанин давав слідчій тисячу доларів, аби йому повернули арештований Mercedes

28 Серпня 2021 20:07
Лучанин, який давав слідчій одну тисячу доларів за те, аби йому повернули арештований автомобіль Mercedes, заплатить 34 тисячі гривень штрафу.

Про це йдеться у вироку Ківерцівського районного суду Волинської області.

Торік 1 жовтня в службовому кабінеті слідчого відділення Ківерцівського відділу поліції ГУНП у Волинській області лучанин дав тисячу доларів хабара слідчій Назарук Іванні Леонідівній. Він хотів, аби слідча вплинула на суддю щодо прийняття рішення про скасування арешту з автомобіля Mersedes-Benz, який визнали речовим доказом і на який наклали арешт.

Відзначимо, що 5 грудня 2019 року патрульні на вулиці Мамсурова в Луцьку зупинили автомобіль Mersedes-Benz, яким керував обвинувачений. При огляді в багажному відділенні виявили 21 колоду дуба без відповідних дозвільних документів. За цим фактом правоохоронці внесли відомості до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ознаками вчинення кримінальних правопорушень, передбачених ч. 1 ст. 246, ст. 290 КК України. Досудове розслідування вела слідчий СВ Ківерцівського ВП ГУНП у Волинській області Іванна Назарук.

У суді хабарник визнав свою вину. Він розповів, що слідча сказала йому написати клопотання про повернення автомобіля, який був під арештом, та пояснила, у чиїй компетенції знаходиться вирішення цього клопотання. Оскільки у задоволенні неодноразових клопотань його представника про повернення автомобіля слідчим суддею було відмовлено, він зрозумів, що вирішити питання можна шляхом надання неправомірної вигоди слідчій з метою здійснення нею впливу на суддю. Тож він надав тисячу доларів хабара слідчій.

Врахувавши всі обставини, суд призначив чоловіку покарання у виді штрафу дві тисячі неоподаткованих мінімумів доходів громадян, що становить 34 тисячі гривень.

Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ

Фото ілюстративне
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Белінгтон Показати IP 28 Серпня 2021 21:29
Фамілію слідчої надрукували, а фамілію винуватця торжества чогось заникали ? Країна повинна знати своїх героїв ! А то і слідча відома, і марка автомобіля, і порода дерва є, і координати місця, де зловили, а от кого зловили - чогось засікретили ! Невже сам дуб лічно "Мерседесом" управляв ?
Я Показати IP 28 Серпня 2021 23:02
А якщо скажуть тобі фамілію, а той винуватець торжества подасть в суд, і виграє , ти дасиш гроші на штраф? Бо тобі треба його фамілію
Народна прокуратура до Я Показати IP 29 Серпня 2021 11:01
Тут не та ситуація, бо його вина вже доведена вироком суду. Значить, ніякий позов він не виграє

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus