USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин розробив «котячий каталог» для iOS

31 Травня 2017 19:51
Мешканець Луцька розробив додаток для iOS (операційна система на iPhone та iPad), який містить у собі інформацію про 100 найпопулярніших порід кішок у світі.

Михайло Верпучинський народився у рік кота і кролика. Зі слів автора додатку та присвяченного йому сайту, з дитинства у його домі мешкали кішки. «Саме завдяки тривалому спілкуванню з ними я навчився добре розуміти котів, постійно мав до них незгасний інтерес», - каже Михайло.

Спочатку це було хобі, але з часом захоплення котами переросло у тривале вивчення різноманітної літератури та джерел про життя, розвиток, особливості кішок та догляд за ними, а згодом – і у додаток Kittylog, що побачив світ у квітні цього року.

«Неодноразово я був свідком того, що люди обирають собі домашнього улюбленця, спираючись лише на зовнішній вигляд. Як справжній котолюб, вважаю такий підхід докорінно неправильним. У середньому кішки живуть близько 15 років. Отже, треба брати до уваги не лише красу кота, а й його характер, розумовий потенціал, терпимість до маленьких дітей та багато інших факторів, інформацію, про які можна знайти у моєму додатку», - розповідає Михайло.
Як зазначає розробник, кожна кішка особлива і може дещо відрізнятися від стандарту, але у більшості випадків її поведінка та якості будуть прогнозованими.

«Наприклад, стаючи власником британської кішки, чи усі готові, що представники цієї породи не люблять сидіти на руках? Чи багато людей, що мають вдома перса, готові стати постійними клієнтами ветеринарних клінік, адже у цих кішок досить слабке здоров’я і вони потребують не лише щоденного розчісування, але й частого миття очей через сльозотечі? Чи готові ті, хто збирається придбати бенгала чи сіамця, до того, що ці кішки є дуже рухливими і їм необхідно щоденно приділяти певну увагу, аби спалювати зайву енергію. З багатьма подібними особливостями неможливо боротися», - зазначає автор додатку.

Щодо безпородних котів, то автор запевняє, що вони не є поганими, навпаки - багато з них стануть чудовими та надійними друзями. Але слід також і мати на увазі, що у випадку з такою кішкою ви добровільно-примусово берете участь у лотереї, адже неможливо вгадати ні характер, ні будь-яких генетичних відхилень (проблем зі здоров’ям) та інших особливостей таких котів.

Як розповів Михайло, основним натхненням на створення додатку стала його кішка породи регдол Амайя. «Інформацію для додатку я збирав з великої кількості різноманітних офіційних джерел щодо стандартів порід. Іноді доводилося навіть по декілька днів полювати за ексклюзивними даними, адже інформація про такі рідкісні породи кішок як, наприклад, сам савет чи раас існує лише мовою оригіналу (тайська та індонезійська) і на глибоко схованих ресурсах», - пояснює процес збору інформації Михайло.
Після аналізу усіх наявних додатків про породи кішок для iOS Михайло знайшов лише два схожих додатки, але й вони не є абсолютно точними та зручними для поціновувачів чотирилапих. Зі слів автора, ціль додатку Kittylog – надати найбільш точну та цінну практичну інформацію про 100 найпопулярніших порід кішок у світі.

«Перша версія Kittylog з’явилася у AppStore 15 квітня цього року. За півтора місяці на ринку додаток за рейтингом випереджає усі інші подібні, а минулого тижня він увійшов до 30-ти найкращих додатків категорії «Каталоги» американського AppStore», - з гордістю ділиться Михайло.

На запитання, чи не планує він розробити подібний додаток про собак, Михайло відповідає, що зараз працює над новою версією Kittylog, в якій до вже існуючого опису порід, рейтингів та персонального підбору породи під характер людини буде додано ще один дуже цікавий розділ.

«Коли доведу додаток до нормального рівня, який би задовольняв більшість користувачів, можливо, і зроблю аналог про собак. Такі думки мене вже відвідували», - сказав Михайло.

«Також мене неодноразово запитували про версію додатку для Android, але наразі такої версії немає та у найближчому майбутньому не планується», - підсумував автор додатку Kittylog.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus