USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.75 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Лучанин – серед кращих у «дорослому» виді спорту

2 Травня 2014 08:00
Четвертий результат під час 118-го Бостонського марафону продемонстрував лучанин Віталій Шафар.

Він подолав відстань у 42,1 кілометра із відставанням від переможця, американця Меба Кефлезігі рівно на хвилину. Результат 2:09:37 став для Шафара кращим часом у його кар'єрі - 32 -річний лучанин поліпшив час проходження дистанції на 2 хвилини. У нинішньому сезоні показник Шафара - поки найкращий в Україні. Учаснику марафону у Бостоні вдалося випередити на півхвилини Олександра Сітковського.



«Це найкращий результат за весь період спортивної кар'єри Віталія Шафара. Марафон - це дорослий вид спорту, тому, на мою думку у свої 32 роки Віталій - у розквіті сил і маємо перспективи у майбутньому. Бостонському марафону 118 років, у ньому беруть участь 36 000 учасників, хоча бажаючих набагато більше. Серед них - переможці Олімпійських ігор, чемпіонатів світу, найбільш престижних марафонів світу. У результатах Віталія я бачу позитивну динаміку і ми претендуємо на медалі на марафонах світового рівня. Віталій - лучанин, який на змаганнях представляв рідне місто. Це спортсмен, який брав участь в Олімпійських іграх. Тому хотілося б, щоб на місцевому рівні влада більше уваги приділяла спорту і луцьким легкоатлетам, адже коли людина готується власним коштом, повинна бути хоча б моральна підтримка і мотивація. Йому неодноразово пропонували виступати за інші країни, проте він є патріотом рідного міста», - розповів Інформаційному агентству Волинські новини тренер спортсмена, заслужений тренер України Володимир Рудюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus