USD 39.45 39.75
  • USD 39.45 39.75
  • EUR 39.50 39.85
  • PLN 9.65 9.85

Лучанин став найшвидшим європейцем на Бостонському марафоні

22 Квітня 2015 18:18
Лучанин Віталій Шафар на 119-му Бостонському марафоні прийшов до фінішу десятим, ставши єдиним європейцем в ТОП-10.

Віталій подолав дистанцію за 2 години, 13 хвилин 52 секунди. Від лідера волинянин відстав на чотири з половиною хвилини. Ефіопський бігун Леліса Десіса показав час 2:09.17. Другим фінішував його співвітчизник Ємане Цегай (2:09.48), а замкнув трійку кращих кенієць Вілсон Чебет (2:10.22).

«Цей марафон дуже важким був. Крім того, що важка траса, було дуже холодно і фактично всю дорогу був зустрічний вітер, - коментує голова Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк. - Віталій доволі достойно виступив у компанії елітних марафонців світу. Багатьох сильних спортсменів він залишив позаду, серед яких: переможці Бостона, Нью-Йорка, рекордсмен світу».

Нагадаємо, минулого року Шафар у Бостоні прийшов до фінішу четвертим і встановив особистий рекорд 2:09.37.

У змаганнях жінок також поза конкуренцією були представниці Африки. Перемогу здобула Кароліна Ротіч з Кенії (2:24.55).

Зауважимо, що цьогорічні змагання стали наймасовішими в їх історії. На старт вийшли рекордні 30 тисяч учасників. Ще двом тисячам організатори змушені були відмовити від реєстрації у зв’язку з обмеженими можливостями траси.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus