USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Лучанин викликав поліцію, аби не платити штраф за проїзд зайцем у тролейбусі

29 Жовтня 2019 22:13
Не придбавши квиток у тролейбусі й відмовившись заплатити штраф за безквитковий проїзд, лучанин, аби встановити справедливість, викликав поліцію.

Інцидент стався 28 жовтня близько 21.00. Про це повідомив журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини з місця події.

Так, лучанин їхав у тролейбусі № 1 за маршрутом ЛПЗ–Гордіюк–ЛПЗ. Під час перевірки контролер виявила, що він не оплатив проїзд, тож, відповідно, мусить сплатити штраф у 20-кратному розмірі від вартості квитка – 80 гривень.

Відмовившись оплачувати штраф, чоловік, однак, не зміг покинути тролейбус, адже контролер перегородила йому вихід.

Як зазначив лучанин, він був готовий придбати квиток, але не встиг, адже до нього не підійшла кондуктор. За його словами, навіть тримав гроші в руках.

На це кондуктор зауважила, що проходила біля чоловіка й продала поруч два квитки – мамі з дитиною, тож чоловік мав можливість сплатити проїзд.

Аби з’ясувати ситуацію, лучанин вирішив викликати поліцію. За його словами, його затримали в тролейбусі проти його волі.

«Це порушення прав людини… Вона (контролер, – ВН) стала раком, каже мені: давай 80 гривень, тоді випущу тебе», – розповів чоловік патрульним.
Відзначимо, що контролер зсіла з тролейбуса на площі Братський міст, натомість чоловік поїхав до ДЕПО очікувати поліцейських.

Оскільки працівники Луцького підприємства електротранспорту не допомогли встановити особу контролера, чоловік написав заяву, аби розшукати її.

Його заяву скерують на розгляд дільничному в місцеве управління.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 20
опа Показати IP 29 Жовтня 2019 23:16
Таких хитро*опих биків потрібно взагалі в транспорт не допускати щоб голова постійно провітрювалась при ходінні. Впаяти штраф за безквитковий проїзд на безпідставний виклик поліції+громадські роботи на центральних вулицях міста.
Анонім до опа Показати IP 29 Жовтня 2019 23:43
А ти той самий хитрожопий контролер?
Прр до опа Показати IP 30 Жовтня 2019 08:03
А я йому вірю, дуже часто бачив такі ситуації. Їхав одного разу, кондуктор кілька зупинок не ходила а сиділа говорила, зайшов контролер І в жінка їхала кілька зупинок вже. От підійшла до неї, та їй каже що не підходила та, а тут ця підбігає і начинає казати що обманює Тут пасажир який довше їде каже що її справді не було а сиділа говорила. То контролер і кондуктор почали хамити і іншому пасажиру. Окрім того була ще дитина без квитка яка сказала що теж вже їде кілька зупинок, то в дитини мовчки взяла гроші. А до тої жінки ще довго мали двоє діло. Як добре що тепер не буде кондукторів. А погано що залишиться ті хамки контролери....
спокуха петушок до опа Показати IP 8 Вересня 2020 09:38
Контролери часто погрожують, що на місце події викличуть поліцію. Це працівники можуть зробити лише у випадку «злісної непокори» пасажира – ось чому варто зберігати спокій, щоб ваші слова чи дії в такий спосіб не представили як цю ж саму непокору. Варто показати контролеру вашу обізнаність у власних правах і конфлікту можна уникнути. Так само контролер не має права затримувати Вас, торкатись чи тримати силоміць. Це сміливо можна кваліфікувати як «перевищення службових повноважень». Більш того, повноваження самого контролера закінчуються вже за межами транспортного засобу.
Дмитро Показати IP 29 Жовтня 2019 23:33
Сам бачив як контролер без усіляких актів просто вимагала у хлопця гроші (180 мінімум у неї зріст), а потім і у першокурсниць ВНУ гроші за ніби то, що ті купили квиток зі студенським (хоча вона добре розуміла, що у них їх і не було ). Пасажир правильно зробив, що звернувся до поліції.
Анонім до Дмитро Показати IP 29 Жовтня 2019 23:46
В такій ситуації потрібно вимагати посвідчення контролера і звертатись зі скаргою в депо.А цьому чоловікові потрібно було з нею вийти і повідомити поліції де вони знаходяться,надіюсь її звільнять.
Анонім до Дмитро Показати IP 30 Жовтня 2019 04:44
Юридично якщо їдеш далі платиш штраф. Якщо виходиш бо не можеш сплатити ніхто не має права зупинити тобі вихід навіть поліція.
Лариса до Дмитро Показати IP 31 Жовтня 2019 08:48
особисто знайома з цією жіночкою, яка завжди усміхнена, привітна та доброзичлива. ваші звинувачення стосовно неї на якій основі? не має одягненого бейджика - ви маєте право попросити пред'явити. при цьому вона нічого не порушила. вимагала у хлопця гроші? а що мала робити, коли той вирішив зекономити і проїхатись "зайцем"? першокурсниці купили квиток зі студентським, не маючи його при собі, а контролер вимагала гроші? хто при цьому порушив закон? у кожному тролейбусі висять таблички, де чітко вказано, що учень/студент без наявності необхідного документа, має сплачувати повну вартість дорослого квитка. я особисто сама, навчаючись у коледжі, де були затримки з виготовленням студентських, пів року їздила, купуючи дорослі квитки. а контролери і існують, аби контролювати подібні ситуації і оповноправити всіх пасажирів.... щоб не було такого "мені не далеко, можна і без квитка разок проїхатись"
Анонім Показати IP 29 Жовтня 2019 23:41
Правильно зробив,звільнити ту"контролершу",був у такій самій ситуації,але попередивши що викличу поліцію за незаконне затримання контролер попустилась..
Анонім до Анонім Показати IP 30 Жовтня 2019 04:47
товаріщі полішуки, які тут мінуси ставлять. В Києві при Омельченку рецедівістів набирали на цю роботу. Виводять людину на нелюдний зупинці і розводять на гроші, про що не мають права, і гроші беруть скільки зможуть зарати.
Степан Показати IP 30 Жовтня 2019 06:04
Цікаво почитати посадову інструкцію контролера. Там має бути чітко вказано порядок дій при виявленні безквиткового пасажира, який має оплатити проїзд а не чекати бабусю кондуктора поки прийде з поклоном
Лучанин Показати IP 30 Жовтня 2019 09:16
Спеціально для таких "зайців", які чекають, що до них мають підійти, і роблять електронний квиток, тоді вже не буде казати, що до нього хтось не підійшов. Пасажир сам відповідає за оплату свого проїзду...
999 до Прр до опа Показати IP 30 Жовтня 2019 10:12
Ви помиляєтесь ще більше буде контролерів по два по три на одного пасажира. Тим більше після введення ціх нових правил проїзду з електронними квитками. Зараз все буде заплутано, всі переплитуться: пільговики, АТО, авганці, поліція, пожарники, суди, прокуратура, пенсіонери та ми з вами, що будуть платити повну ціну за проїзд. Контролери просто будуть висіти зараз нам пасажирами.
Психопланетарій, Лип Показати IP 30 Жовтня 2019 13:44
Представляю, що буде відбуватись у переповненному тролейбусі, автобусі чи маршрутці. Буде стояти один чи два валідатори, а людей особливо у ранішню та вечірню години тисячі або більше і кожний на роботу поспішає або з роботи додому хоче скоріше доїхати, при цьому всьому треба дійти до цього пристрою та приставити свій особистий електронний квиток, от буде дурка.
Анонім до Психопланетарій, Лип Показати IP 31 Жовтня 2019 18:31
Не"представляю",а уявляю,валідатор стоїть при вході,доторкнувся,чи провів і все,секунда,тут без валідатора залазить і стоїть при вході,це люди такі не виховані,не вміють жити серед собі подібних.Дикі тварини,стадо,бо інші слова не підходять,є хороші виховані,а є таке,навіть твариною важко назвати.
Ололо до Психопланетарій, Лип Показати IP 31 Жовтня 2019 19:10
Зарання дістається електронний квиток. Заходиш в транспорт, валідатор на поручні біля дверей, прикладаєш і все, ховаєш назад. Але ж наші люди такі заклопотані, особливо жінки будуть копирсатися в своїх сумках, щоб його вийняти вже в салоні і буде цирк...
Луцьк Показати IP 30 Жовтня 2019 17:48
Мене свого часу ЛПЕ намагалося "розвести на бабки" в маршрутці номер 15, коли ще великі Богдани були. Сів на Перемоги біля 5-ї школи, і тут через хвилину-дві (хвилину, Карл!), які той автобіс їде до історичного факультету, в автобус вломилися "троє із ларца"... Гроші в мене були в РУЦІ, маршрутка не крепко повна, а кондуктор СИДІЛА з ТЕЛЕФОНОМ перед середніми дверями (я зайшов на задні). А що, зайшло на зупинці двоє, почекати ще пару зупинок, хай напхаються, а тоді з диким "передаєєєєм!!!", розштовхуючи ліктями людей, піти "збирати данину" - то ж так класно! КОРЕКТНО пояснив, що а) щойно зайшов; б) маю травмоване коліно і ПІД ЧАС РУХУ носити гроші кондуктору - НЕ буду. У відповідь ледь не мат, погрози, і вимога ЇХАТИ З НИМИ ДО АВТОЗАВОДУ, А ЗВІДТИ - В ДЕПО, де випишуть штраф. І ні вищенаписане, що вони почули від мене, ні 3 гривні відкрито в руці, ні люди, що сказали їм "він же тільки сів", нічого їм не допомогло увімкнути мозок. Оточили і пильнували, як злодія якогось. Ну, довелося, щоб не спізнитися на роботу, ТРІШЕЧКИ штовхнути те "гестапо", різко натиснути аварійне відкриття дверей, та й вийти в центрі. Не наздоганяли, вийшли і верещали вслід матюком просто, сц*кнули трішки вигребти у відповідь добряче, певно, неправоту то свою вони ДОБРЕ відчували. Далі сів в іншу маршрутку, зщо стояла за 15-кою, на їх же очах, заплатив ті ж, приготовані для ЛПЕ 3 гривні, показав "гестапівцям" середнього пальця, і без пригод дохав до роботи... Результат - ЛПЕ з вини трьох ідіотів недоотримало АЖ три гривні (так їм і треба), зіпсував собі нерви, і ледь не спізнився вранці на роботу. Треба було телефонувати "102"? Може, але тоді "нової" поліції ще не було, а куди б послали тодішні міліціонери - прогнозовано. МОРАЛЬ: на роботу на такі функції, як контролер, треба набирати НОРМАЛЬНИХ лодей, а не "держиморд", а то можна відбутися заявою, а можна і битими пиками і ламаними дверима. І так, згідно закону вони НЕ мають права когось десь затримувати. А взагалі - я ЗАВЖДИ оплачую проїзд, навіть коли сів на одну зупинку, і кондуктор підійшов перед самим виходом, а я стою в дверях - обертаюся і даю гроші. Але, якби ті конкретно взяті притруски таки наздоганяли, і не дай Боже, хапнули б ще раз за одяг - штовханом би не кінчилось, "відрихтував" би в межах самооборони, без надмірностей - бо то НАПАД в чистому вигляді, і таки викликав би тоді 102. Щиро сподіваюся, що НЕ ТАК буде виглядати контроль з введенням нової системи... Без надії трохи, але сподіваюся...
Анонім до Луцьк Показати IP 31 Жовтня 2019 18:36
Молодець,поважаю.На мене напали такі ж дикуни,збурили весь тролейбус,я в очах пасажирів став злодієм,крик,гам...але кінчилось усе інакше,я позвонив в депо,розповів ситуацію і сказав,або заява в поліцію за незаконне затримання і образи,або звонить до мене те хамило і вибачається,чекав пів години і позвонило,вибачилось!Краще не буде,не надійтесь,нажаль.
Олександр Показати IP 31 Жовтня 2019 17:36
Якщо юридично, то чоловік правий: контролери НЕ МАЮТЬ ПРАВА затримувати людей. Факт!!! Якщо така вона крута, то хай би їхала в депо з чоловіком й доводила б свою правоту. Чи хай би сама викликала поліцію. Не знаю. Це не мої проблеми. Чоловік використав закон. Чому я ментально на його боці? Просто дуже часто кондуктори і контролери поводять себе по-хамськи і це народжує відразу до них. І так, я вважаю, що кондуктор - не шофер. Може й пройтися салоном. Інакше й шофер міг би обілечувати. як то було колись. Тим паче, що в тих тролейбусах й так ніякого сервісу. Скоро взагалі з хлібом-сіллю будуть зустрічати кожного, хто там з платить, бо 9 з 10 їдуть безкоштовно. Де ще таке є????
Богуслав до Олександр Показати IP 31 Жовтня 2019 21:28
Усі тут такі розумні, з великим словниковим запасом та кучею аргументів,,, а ви подумали про ту жіночу-контролера? Що ви знаєте про її графік? Людина з 6 ранку і до 11 вечора пахає на невдячній роботі, де всі фактично її ненавидять, осуджують, хамлять і тд. А вона, не ївши-не пивши, голодна, у будь яку погоду, всього-на-всього виконує свою роботу. Варто відмітити, за мізерну платню. Мерзне чи не мерзне, хоче їсти чи не хоче, має якісь проблеми, неприємності, переживання в сім'ї, особистому житті і тд - це нікого не цікавить. Люди, на кого ми перетворюємося? Нас не цікавить ніхто та нічого, окрім себе коханого. А ви спробуйте увійти в ситуацію контролера. Підійдіть, скажіть хороше слово, комплімент - ви ж не збіднієте, а в серці хамки-контролера (як її тут називають) запалає маленький вогник любові до своєї невдячної роботи. Попробуйте так. І помітите, як "вимруть" подібні випадки,та й жити стане легше.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus