USD 39.50 40.00
  • USD 39.50 40.00
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лучанина Петра Верзуна, який привласнив 10 млн, випустили з-під варти

19 Січня 2021 12:32
Голову громадської організації «Фонд місцевого розвитку» Петра Верзуна, якому інкримінують привласнення майже 10 мільйонів гривень чужих грошей, випустили з-під варти під домашній арешт.

Про це повідомляє Ковель media.

У Ковелі з 2018 року триває розгляд кримінальної справи відносно луцького бізнесмена, громадського активіста, колишнього чиновника і кандидата в депутати від «Самопомочі» Петра Верзуна, який, за даними прокуратури, шахрайським шляхом збагатився більш ніж на 10 мільйонів гривень. Йому загрожує до 12 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

В обвинувальному акті стверджується, що Петро Верзун, будучи засновником Волинської обласної громадської організації «Фонд місцевого розвитку», з початку 2011 р. до середини 2016 р. видурив у 13 громадян коштів у різній валюті на суму понад 10 мільйонів гривень. Він «позичав» гроші нібито на розвиток власного бізнесу, пов’язаного з наданням інформаційних послуг з оформлення віз для виїзду за кордон, а також для торгівлі валютою на міжбанківській біржі.

У прокуратурі зазначають, що зловмисник не збирався повертати позичальникам гроші: частину коштів він використав для власних потреб, а більше 500 тисяч гривень вніс на рахунки ВОГО «Фонд місцевого розвитку» та перемістив на рахунки інших суб’єктів господарювання.

Крім того, активіст чинив опір правоохоронцям під час санкціонованого обшуку в його помешканні 2 березня 2018 року.

Ухвалою колегії Ковельського міськрайонного суду від 5 жовтня 2018 року, в складі головуючого судді Тараса Наваляного, суддів Сергія Панасюка та В’ячеслава Лесика, строк дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою Петру Верзуну було продовжено строком на 60 днів та визначено йому заставу в сумі 552 тисячі 300 гривень.

Аналогічні ухвали із заставою в півмільйона гривень суд приймав протягом 2018-2020 років, однак заставу за обвинуваченого так ніхто і не вніс.

Оскільки Вища рада правосуддя звільнила ковельського суддю Тараса Наваляного, то головуючою по справі Петра Верзуна була призначена суддя Ірина Логвинюк.

12 січня 2021 року прокурором було подано суду клопотання про чергове продовження строку дії запобіжного заходу у виді тримання під вартою ще на 60 днів.

Того ж дня суд отримав і клопотання захисника про зміну запобіжного заходу з тримання під вартою на особисте зобов’язання. Мовляв, ризики, на які покликався прокурор, значно зменшились на даний час.

«Так обвинувачений тривалий час, а саме з 02.03.18 р., утримується під вартою, тобто, в умовах неволі, що має негативні для нього наслідки. Він обмежений у спілкуванні з родиною, у складі якої є неповнолітня дитина, та з якою він мешкав до арешту, а ризики, на які вказує прокурор, є надуманими та такими, що, на його думку, на даний час, частково відпали» – говориться в клопотанні захисника.

У судовому засіданні 13 січня, яке відбувалося в режимі відеоконференції із приміщення Луцького слідчого ізолятора, прокурор Олександр Ліпко заперечив адвокату, сказав, що ризики збереглись та не зменшились.

Колегія суддів Ковельського міськрайсуду в складі головуючої судді Ірини Логвинюк, суддів В’ячеслава Лесика та Сергія Панасюка ухвалила негайно звільнити Петра Верзуна з-під варти у слідчому ізоляторі та застосувати до нього домашній арешт терміном на два місяці.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
! Показати IP 19 Січня 2021 12:38
при таких кражах навіть не дивно! це не ПЛЯШКА ВІСКІ!
О! до ! Показати IP 19 Січня 2021 14:02
Проблема в тому, що люди давали йому свої гроші без розписок, без ніяких документів (Це якщо дійсно давали). Де розум, де, ЛЮДИ ???
Ігор Показати IP 19 Січня 2021 13:21
Нічого йому НЕ БУДЕ!!! Якби він вкрав продукти чи велосипед з підвалу громадян, тоді так, засудили!! Ось пройде час і побачите.
Не дивно Показати IP 19 Січня 2021 13:56
Маразматична пенсіонерка п. Логвинюк ще й не такі коники в Ковельському суді викидала.
Анонім Показати IP 19 Січня 2021 16:05
Харизматична постать з грубими рисами обличчя, як гоголівський Собакевич.. Люди довіряли, давали гроші на віру, а він совався з бабами. Гадав, що так і проживе, і бізнес створить.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus