USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Справа Шеремета: Антоненка випустили під цілодобовий домашній арешт

30 Квітня 2021 18:15
Шевченківський районний суд Києва частково задовольнив клопотання захисників Андрія Антоненка, змінивши йому запобіжний захід із тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт з носінням електронного браслета.

Як передає УНІАН, таке рішення було ухвалене сьогодні на засіданні Шевченківського райсуду.

«Суд ухвалив клопотання захисника про зміну запобіжного заходу обвинувачуваному Антоненку з тримання під вартою на особисте зобов’язання задовольнити частково. Змінити Антоненку запобіжний захід з тримання під вартою на запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту із застосуванням електронного засобу контролю та заборонивши йому цілодобово покидати місце свого проживання по 29 червня включно», – йдеться у рішенні.

Також суд зобов’язав його здати на зберігання закордонні паспорти.

Суд зобов’язав органи поліції звільнити Антоненка з-під варти негайно, доправивши його до відділку поліції для того, щоб на нього вдягнули браслет, а потім доставити його додому.

Після завершення судового засідання Антоненко майже не коментував рішення суду, зазначивши, що насамперед він хоче побачитися зі своїми рідними.

«А що казати? Це маленька перемога в битві, а перемога у великій війні ще попереду. Хочу подякувати моїм адвокатам, моїй родині, друзям, усім, хто підтримував. Давайте поспілкуємося потім, просто зараз багато емоцій, і я маю побути з родиною», – зазначив він.

Нагадаємо, журналіст Павло Шеремет загинув 20 липня 2016 року в Києві в результаті вибуху автомобіля. 12 грудня 2019 року міністр внутрішніх справ Арсен Аваков заявив про затримання та оголошення підозр фігурантам справи: лікарю і волонтеру Юлії Кузьменко, медсестрі парашутно-десантного батальйону Яні Дугарь і ветерану АТО Андрію Антоненку.

У вересні 2020 року обвинувальний акт щодо них направили до суду.

Суд обрав Антоненку та Кузьменко запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою, Дугарь – запобіжний захід у вигляді нічного домашнього арешту.

11 серпня суд змінив Кузьменко запобіжний захід з тримання під вартою на цілодобовий домашній арешт.

21 травня Антоненку, Кузьменко і Дугарь додали ще дві підозри, а також змінили зміст попередньої.

Їхню справу розглядає суд присяжних.

9 вересня суд змінив Дугарь запобіжний захід із нічного домашнього арешту на заставу в 168 тис. грн.

21 жовтня Шевченківський райсуд Києва до 19 грудня продовжив запобіжні заходи Антоненку і Кузьменко та процесуальні обов’язки для Дугарь.

7 грудня Київський апеляційний суд залишив під вартою Антоненка, оскільки на думку слідства, наявні певні ризики, зокрема, що після звільнення з-під варти обвинувачений нібито може переховуватися чи втекти.

10 лютого суд вчергове відмовив захисту ветерана та співака Андрія Антоненка щодо зміни запобіжного заходу у справі вбивства журналіста Павла Шеремета.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Богдан Сташинський Показати IP 30 Квітня 2021 20:01
Мля !!! В мене чомусь немає сумніву що вони є виконавцями цього злочину ... Особливо тому що на прощання з загиблим Шереметом одним з перших з'явився Парашенка.
Чорна вдова Показати IP 30 Квітня 2021 21:28
У розшук терміново Петрова і Боширова! Захід нас підтримає.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus