USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучанину «приписали» 5 тонн до вантажівки та оштрафували на 200 євро

8 Серпня 2018 20:02
Водія вантажівки, який повертався зі Львова до Луцька, працівники Управління Державної служби України з безпеки на транспорті у Львівській області оштрафували за буцімто перевантажене авто. Втім, зі слів лучанина, ваги були не ліцензійні, а штраф йому приписали «липовий», адже контрольне зважування встановило, що вантажівка не важила більше норми.

Зі своєю проблемою лучанин Григорій звернувся в редакцію Інформаційного агентства Волинські Новини. Чоловік каже, що хоче убезпечити інших водіїв від шахраїв, які хотіли обібрати його 7 тисяч гривень.

«7 серпня мій водій фурою їхав трасою Луцьк-Львів, він перевозив вантаж вагою 19 тонн. Повертаючись додому, біля Радехова працівники Укртрансбезпеки змусили його зважити вантажівку і казали, що вага становить понад 42 тонни. Тож йому виписали штраф за перевантажене авто. Ми знаємо вагу авто та того товару, який веземо. Тож загальна вага машини має бути 36-37 тонн, але аж ніяк на 42. Водій був дуже здивований, адже був переконаний у тому, що нічого не порушує. Тому у нього виникла підозра, що працівники Управління Державної служби України з безпеки на транспорті діють нечесно.

Водій попросив провести повторне зважування та дати чек, адже за наявності якихсь спекуляцій при повторному зважуванні вагу показало б знову іншу. Вочевидь, так і було б, адже працівники транспортної безпеки відмовилися проводити повторні заміри й дати чек результату», - розповідає Григорій.


Згідно із замірами інспекторів, вага машини становить 42,05 тонни, що на 2,05 т перевищує допустимі норми. ТОж за буцімто перевантажене авто наклавши штраф у сумі 226,2 євро.


«Зваживши на ситуацію, я поїхав на місце і виявив ще більш кричущий факт – для зважування використовували несертифіковане обладнання. Адже серійні номери вимірювального приладу та ваг не відповідали документам, які показували інспектори. Тому я викликав поліцію», - каже лучанин.

Як власник авто вияв невідповідність вимірювального обладнання ліцензії, яку показували інспектори, можна побачити на відео з 2 хвилини.


«При поліцейських працівники трансбезпеки вкотре відмовилися провести повторне зважування. Тому вони сфотографували авто й повідомили, що ми можемо здійснити зважування в будь-якому іншому місці, але де є сертифіковані прилади. Що ми і зробили. Так, згідно з результатами незалежного зважування від ТзОВ «ЛАД Батон», вага машини - 37, 42 т», - наголошує лучанин.


Перевізник провів і контрольне зважування у Державному підприємстві «Волинський науково-виробничий центр стандартизації, метрології та сертифікації» на сертифікованому обладнання, де зафіксували вагу авто 37,45 т.


Насамкінець пан Григорій додав, що подав скаргу в правоохоронні органи на дії інспекторів і хоче, аби й інші водії були обачними та не попадалися на «гачок».

До слова, після публікації конфліктної ситуації у Фесбуці, користувачі мережі почали нарікати, що подібні ситуації траплялися й на Волині, зокрема, на Цуманському перехресті. Втім, такі заяви спростував керівник Управління Державної служби України з безпеки на транспорті Віталій Конончук, який запевнив, що в них є три вагові комплекси й усі сертифіковані та мають належну документацію.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
дідо Показати IP 8 Серпня 2018 20:18
брехливі водії, які руйнують наші дороги.
₴ до дідо Показати IP 8 Серпня 2018 22:22
Правду кажеш.На Маневичі уже кінчають дорогу а як стоїть вага то всі стоять по обочинах.А п'ятниця напевно проплачена ваги не має а фури їдуть зі щебнем колоною
Григорій до дідо Показати IP 9 Серпня 2018 00:26
От коли будеш на моєму місці! Все зрозумієш. А на відео і згідно доказів чітко видно - хто брехливий!
Сироїжкін Показати IP 9 Серпня 2018 00:52
З Маневич до Луцька прямують каравани вантажівок,котрі не озброеним оком видно що вони перегружені.А поліція на це закриває очі.
Правдолюб Показати IP 9 Серпня 2018 08:30
Так про теж і мова, що у праплачені дні, фури їдуть колонами, а ті, хто чесно намагається вести бізнес опиняються під репресіями... Бо ж штрафи треба комусь писати....
Горець Показати IP 9 Серпня 2018 11:50
Ну, стоять скажімо фури по обочинах, як вага виставлена... І чого зразу їх винними та перевантаженими називати? Може вони просто вже бувалі, і знають, що вези ти хоч 37, хоч 35 тонн, то наважать 41-42т... тому і стоять, бо нема дурних попадати за просто так. Якраз до зважувачів довіри нема. Там треба не менше двох ваг шоб було.
Микола Показати IP 9 Серпня 2018 14:13
Ви фурог*ндонщикі кінчаєте ті дороги своїми тонокілометрами і візжите як свині коли вас вжарать,потім збираєтесь в гаражах і обговоруєте кончені дорогі.Добродіі хто кончив ті дорогі.Треба по одному поліцаю на вагу в елеваторі,цукровому заводі,і в Кар'єрі.
Zloy balnoboy до Микола Показати IP 9 Серпня 2018 17:34
Хлебало прикрой
Боб Показати IP 9 Серпня 2018 17:32
Лучанин Григорій навчити свого водія, який керував Дафом АС 7289 СА, користуватись пультом "управління рівня осі" і не буде ні в тебе "гіморою" ні в інших!!!!
Гиря Показати IP 9 Серпня 2018 22:08
Вагу треба ставити на виїзді з кар'єрів.Тоді ,можливо,буде порядок.А так це фарс,який ще приносить касу на карман,як інспекції,так і автодору
1112 Показати IP 10 Серпня 2018 08:38
Можливо, питання варто поставити і до дорожних служб. Чому у нас будуються неякісні дороги. Хто бачив обмеження і такі дороги за кордоном?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus