USD 39.75 40.20
  • USD 39.75 40.20
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Волинь отримала два габаритно-вагові комплекси

20 Грудня 2017 12:14
У рамках програми уряду управлінню Укртрансінспекції у Волинській області передали 2 габаритно-вагові комплекси, щоб підвищити рівень безпеки на дорогах та дотримання відповідних параметрів перевезення вантажів, адже це дозволить зберегти дороги області.

Передача комплексів відбулася 20 грудня біля стін Волинської обласної державної адміністрації.

Як розповів головний спеціаліст відділу державного контролю та нагляду безпеки на транспорті управління Укртранспебезпеки у Волинській області Микола Воробей, до цього в області працював лише один габаритно-ваговий комплекс, який належить «Волинському облавтодору».
Сьогодні управлінню Укртрансбезпеки у Волинській області передали 2 лабораторії, які будуть залучатися для здійснення габаритно-вагового контролю, контролю пасажирського транспорту перевірку на автостанціях, а також перевірки таксі. Автомобілі оснащені вагами, в комплект входить дві вантажні плити, на які буде заїжджати автомобіль – на комп’ютер буде передаватися інформація про вагу транспортного засобу, яка видаватиметься у вигляді чека зважування. Це дозволить перевірити, чи вагові параметри автомобіля, який зважується, знаходяться в межах дозволених. Також автомобіль обладнаний телескопічною лінійкою для визначення висоти транспортного засобу. Технічні характеристики пристрою дозволяють здійснювати контроль у температурному режимі від -10 градусів до +40.
За надані Європейською комісією гроші такі габаритно–вагові комплекси будуть закуплені урядом та будуть поставлені в усі області України, адже це дозволить підвищити рівень безпеки на дорогах та дотримання відповідних параметрів перевезення вантажів.

Перший заступник голови Укртрансбезпеки В’ячеслав Дідківський підкреслив, що на сьогоднішній день важливим питанням є створення системи державного контролю за експлуатацією дорожньої мережі, а цього можна досягти цього лише шляхом спільної кооперації. Також, з його слів, буде посилюватися робота нормативно-правового регулювання, починаючи з відповідальності вантажовідправника та відповідальності перевізника за відмову зупинитися на вимогу працівників.
Як повідомлялося раніше, Волинь мала отримати три вагові комплекси, втім В’ячеслав Дідківський пояснив, що до кінця тижня відбудеться третій етап поставки, яким передбачено, що до кінця року область отримає ще один комплекс. Загалом по Україні на всі області передбачається 78 вагових комплексів. Вартість однієї установки складає 1 мільйон 400 тисяч гривень.

В рамках використання коштів державного фонду регіонального розвитку передбачається закупівля ще двох комплексів, щоб покрити всі основні магістралі Волинської області. Комплекси працюватимуть на трасі Луцьк-Радехів-Львів, на відремонтованій дорозі Луцьк-Володимир-Волинський та на трасі Луцьк-Рівне.

З січня будуть розпочинатися підготовчі роботи до ремонту дороги Луцьк-Ковель, на якій також буде працювати ваговий комплекс. Окрім того, вагу автомобілів будуть контролювати на відрізку дороги Ковель-Ягодин. Також габаритно-ваговий комплекс діятиме на магістральній ділянці Луцьк-Ківерці-Маневичі Любешів.

Зауважимо, що маючи 4 габаритно-вагові комплекси, Волині необхідна ще така ж сама їхня кількість, аби контролювати параметри ваги автомобілів на всіх дорогах області.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
11 Показати IP 20 Грудня 2017 12:34
А коли будуть дороги як в Європі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus