USD 39.73 40.00
  • USD 39.73 40.00
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Людина померла – справу закрили: у Луцьку замість ТРЦ хочуть звести будинки до 24 поверхів

2 Травня 2023 14:40
Для земельної ділянки, придбаної ексдепутатом Луцькради та бізнесменом Андрієм Покровським, вочевидь шахрайським чином без відома луцької громади змінили цільове призначення: землю перереєстрували на багатоквартирну житлову забудову і тепер поблизу річки Стир забудовник «Казкової оселі» хоче звести декілька багатоповерхівок, висота яких сягатиме 24 поверхів. З цього приводу розпочали кримінальне провадження, яке згодом закрили, адже людина, якій мали оголосити підозру, померла.

Про це йдеться в сюжеті ТРК Аверс.

Вищезгадана земельна ділянка на вулиці Метельницького у Луцьку має площу більше гектара. Звідси рукою подати до обласної адміністрації і податкової, поруч школа, за кілька хвилин ходьби – парк.
Разом з перевагами ділянки є і мінуси – ця земля фігурує (точніше фігурувала) у кримінальному провадженні.

Спочатку тут планували звести торгово-розважальний центр, таким було цільове призначення землі. Згодом призначення, оминаючи законну процедуру, змінили, і зараз хочуть звести будинки на 17 та 24 поверхи.

Цільове призначення земельної ділянки змінили у лютому 2019 року за заявою власника, яким є Андрій Покровський, відомий у Луцьку бізнесмен та колишній депутат міської ради. Як змінили його в обхід міської ради? Дозвіл на це депутати не давали. Є навіть акт перевірки, який підтверджує, що при зміні цільового призначення було порушене земельне законодавство.

Читати ще: Без дозволів і відома громади: як «найсвідоміший» луцький забудовник отримав землю під 17-поверхівки

Прокуратура відкрила кримінальне провадження на кадастрового реєстратора, який за заявою Покровського і без рішення ради змінив у кадастрі цільове призначення ділянки. Стаття – службове підроблення.
«Маємо сумніви, що реєстратор не знав, що без погодження міської ради не можна було вносити зміни… і залишається лише здогадуватися, чому він пішов на таку справу», – зазначають журналісти.

Що ж стосується кримінального провадження щодо цього епізоду, то його закрили, бо реєстратор, який вносив зміни, – помер. Тож виходить, що немає людини – немає справи. Але ж, судячи з відповіді прокуратури, відомство зібрало достатньо доказів, аби оголосити підозру. Порушення, очевидно, таки є.

Справу з об’єктивних причин закрили, але нікуди не дівся той факт, що цільове призначення земельної ділянки могли змінити незаконно.

«От зараз власник візьме і почне ставити будинок. Йому це нічого не заважає зробити, бо ділянка не арештована. Якщо й існує інше провадження щодо цієї ділянки, то в прокуратурі нам у відповіді на запит про це не повідомили. Тож питань виникло іще більше, ніж було на початку. Чи будуть правоохоронці таки доводити, що призначення землі змінили незаконно?» – йдеться у сюжеті.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 14
лучани Показати IP 2 Травня 2023 15:04
краще би 7му школу добудували, щоб діти у дві зміни не вчилися.
Анонім до лучани Показати IP 2 Травня 2023 15:30
А не планується більше дітей.
Did Показати IP 2 Травня 2023 15:27
якась подвійна мораль, чорнусі в парк можна влізти з житлом, а покровський аяяй?
Ростислав Показати IP 2 Травня 2023 15:51
"Із ЙМОВІРНО незаконним зміненим цільовим призначенням", "Нікуди не дівся той факт, що цільове призначення МОГЛИ змінити незаконно", "Чи будуть правоохоронці доводити, що призначення землі МОГЛИ змінити незаконно". Суцільні здогадки. Нічого нового.
Анонім до Ростислав Показати IP 2 Травня 2023 16:48
читай лист від прокуратури. червоним підкреслено "рішення луцької міської ради по зміні цільового призначення землі не приймалось". здогадки, ага)))
Луцьк Показати IP 2 Травня 2023 16:14
Почесні громадяни міста будують житло в парку, а притягнути винних до відповідальності не можуть, бо самі правоохоронні органи виступають замовниками на будівництво, а засланці у виконавчі органи від політпартій під столом замість текстів рішень готують маляви - всі бачать, всі знають, але наказати ніхто не може, бо при розслідуванні вийдуть самі на себе !
Про до Луцьк Показати IP 2 Травня 2023 17:38
За це напевно ті сільські хлопці і воюють.
волинянка Показати IP 2 Травня 2023 19:28
це не квартири а курники
Підпільник Кіндрат Показати IP 2 Травня 2023 23:39
Архітектори знані - кліпають курники і акваріуми для посполитих , а власть допомогає !!
Ростислав до Підпільник Кіндрат Показати IP 5 Травня 2023 23:14
А ви бачили проект комплексу? Квартири в останньому комплексі «Оселя Парк» розпродані майже всі.
Експерт Показати IP 3 Травня 2023 04:09
Волинська область це болота колишні, тут гранітна мало, НАК що трц краще набагато, хто би не бажав добра,
Forest до Експерт Показати IP 23 Червня 2023 12:48
Волинська область і буде болотом, якщо не почнуть будувати висотки
Здоровий глузд Показати IP 3 Травня 2023 10:47
Перед будівництвом хмарочосів я б спрчатку спитав у пожежників - чи є в них драбина що достає до верхнього поверху ? А як люди стрибають з вікон багатоповерхівок під час пожежі - ця картина не для слабонервних....
Ростислав до Здоровий глузд Показати IP 5 Травня 2023 23:12
А як же вежа «Бурдж Халіфа»? Чи у місцевих пожежників є драбина, яка дістане верхнього поверху. Пожежні норми для таких будівель інші!)

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus