USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луганщині повертають українське телебачення та радіо

10 Квітня 2019 19:19
Українське мовлення почали повертати у Луганську область, повідомляє в. о. голови Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Сергій Філь.

«Теле- та радіосигнал в аналоговому форматі вже доступний глядачам та слухачам усієї Луганщини, в тому числі і окупованої частини», – повідомив він у Facebook.

Це підтвердив і генеральний диреткор UA:Донбас Андрій Шаповалов. «Почали вмикати, Лисичанськ, Біловодськ уже, інші в процесі», – написав він.

Як пояснив 10 квітня під час слухань у парламентському комітеті зі свободи слова державний секретар Міністерства інформаційної політики Артем Біденко, підключення передавачів стало можливим через поновлення заборони на знеструмлення стратегічних об'єктів, інформує Радіо Свобода.

«У 2015 році була впроваджена заборона відключення стратегічно вразливих об’єктів. У лютому ця заборона була скасована, і коли виник борг – почали відключати. Два тижні тому ми знову цю постанову провели. Від учора (9 квітня, – ред.) знову заборонено відключати. Відключень більше не буде», – запевнив Біденко.

Як повідомлялося раніше, трансляція радіоканалів та телеканалів (у аналоговому форматі) на більшу частину Луганської області припинилася 4 квітня. З того часу в деяких місцевостях на хвилях українських мовників з'явилися ЗМІ проросійських бойовиків.

Концерн радіомовлення, радіозв’язку і телебачення повідомив, що об’єкти відключені через борг за спожиту електроенергію перед постачальником, а борг утворився, серед іншого, через заборгованість у розмірі 99,2 мільйона гривень з боку Національної суспільної телерадіокомпанії України.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus