USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.72 9.93

Лукашенко готував наземне вторгнення в Україну, але армія відмовилась, – соратник Тихановської

9 Червня 2023 20:51
Самопроголошений президент Білорусі Олександр Лукашенко збирався у грудні 2022 року віддати наказ про початок вторгнення в Україну.

В ефірі «Еспресо» представник Об’єднаного перехідного Кабінету з оборони та нацбезпеки Демократичної Білорусі та засновник білоруської десантно-штурмової групи у складі ЗСУ Валерій Сахащик заявив, що армія відмовилась вести бойові дії на території України. Про це інформує УНІАН.

«Станом на кінець грудня всі боєздатні з’єднання білоруської армії перебували на кордоні. Військовослужбовці почали рух знизу, почали ставити велику кількість питань командуванню, чому вони повинні йти в Україну, чого це раптом український народ став нашим ворогом. Міноборони спробувало залякати військових – нічого не вийшло. Органи КДБ майже в повному складі практично тиждень провели у військах, шантажували, лякали, говорили з військовими – нічого це не дало. Доповіли вищому керівництву, що білоруська армія не готова до ведення бойових дій в Україні, тому наказ не був відданий», – розповів він.

Як відомо, Білорусь з перших днів повномасштабного вторгнення допомагає ворогу. Зокрема, Мінськ давав росіянам територію для нападу на Україну та повітряний простір для ракетних атак.

Нещодавно стало відомо, що керівництво Білорусі обмежило військову співпрацю з Росією через невдачі, яких окупаційні війська РФ зазнали на сході та півдні України.

Міністр оборони РФ Сергій Шойгу остаточно «натиснув» на Білорусь й у рамках свого візиту до Мінська 25 травня підписав документи, що визначають порядок зберігання російської ядерної зброї в РБ. Шойгу під час зустрічі наголосив, що рішення про застосування та контроль ядерної зброї залишатиметься за Росією.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Анонім Показати IP 9 Червня 2023 22:45
бульбофюрер - шут картофєльний, лучший друг чєкістаф всєя нєдаросії

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus