USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лукашенко отримав на виборах 80,23% голосів: ЦВК оголосила попередні дані

10 Серпня 2020 09:52
Чинний президент Білорусі Олександр Лукашенко отримав на президентських виборах 80,23% голосів.

Такі попередні підсумки виборів у понеділок, 10 серпня, озвучила глава Центрального виборчого комітету Білорусі Лідія Єрмошина, передає Корреспондент.

«Лукашенко Олександр Григорович, за нього проголосували 4 мільйони 652 тисячі осіб або 80,23%», – сказала вона.

Основна суперниця Лукашенка – Світлана Тихановська - набирає 9,9%.

У голосуванні взяли участь 5 мільйонів 790 тисяч осіб, явка склала 84,23%.

Читати ще: Вибори президента у Білорусі: бюлетені виносять через вікна, проблеми з інтернетом та кілометрові черги

Єрмошина зазначила, що остаточні результати голосування на виборах президента не будуть значно відрізнятися від попередніх.

Вона також розповіла, що її та інших співробітників ЦВК вночі евакуювали з Будинку уряду в Мінську.

«Ми були евакуйовані з Будинку уряду близько першої години ночі», – сказала вона, коментуючи підбиття підсумків голосування на виборах президента республіки.

Вона зазначила, що евакуація затримала підбиття попередніх підсумків.

Раніше повідомлялося, що в день виборів президента Білорусі було затримано понад 170 людей, один загиблий. Для придушення протестів у центрі Мінська силовики застосували проти протестувальників гумові кулі і водомети.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
123 Показати IP 10 Серпня 2020 10:00
Ніхто й не сумнівався, бульбашів питати не будуть за волевиявлення. Але їм, так і треба, бо продадуться кацапам на наступний день.
321 до 123 Показати IP 10 Серпня 2020 10:23
А ви кому продались кілька років тому? :)
Ага до 123 Показати IP 10 Серпня 2020 13:47
Добре що не дивились наш 1+1.
Иван до 123 Показати IP 10 Серпня 2020 13:55
Зато у нас правление подобающее. Держава процветает. Наш народ счастливее белорусов. Всё Тип-Топ
Свідок Показати IP 10 Серпня 2020 10:04
Брехню пишете!
Щєлі, ой Зєлі Показати IP 10 Серпня 2020 10:49
Бігом вітай!
Поліщук Олександр Ми Показати IP 10 Серпня 2020 11:01
Дорогі українці, співвітчизники вже десятиліттями в Україні панують та правлять країною олігархи, багаті люди та американські сенатори взамін колишнім російським. Америка стала для кожного з нас рідною, а ЄС братами та сестрами. Але чомусь 30 років українського життя в незалежності, а живемо набагато гірше ніж в Білорусії чи тій же Росії з санкціями. Я тільки наведу приклад по мінімальній пенсії по віку: в Україні вона найменша у порівнянні з мінімальними пенсія по віку в Росії і Білорусії. Білоруси про це знають, що рівень життя в Україні гірший ніж в Білорусії, а тому проголосували за старого нового президента, бо такого бардака як у нас вони собі та своїм дітям не бажають.
Анонім Показати IP 10 Серпня 2020 11:14
​​К раскачке ситуации в Беларуси причастны украинские соросята Коллеги отказываются верить, что люди способны вестись на одни и те же приемы раз за разом, видя опыт своих соседей, при том, что весь мир уже неплохо ознакомлен с тем, что есть "мирные цветные революции", какую суть они несут и к каким последствиям приводят. Но… В последние годы в пул деятельности отечественных грантоедов добавилась Беларусь Сброд телевизионных рецензентов Детектор медиа за деньги USAID начал обучать белорусских журналистов и блогеров, организовав Школу качественных медиа Соросовский фонд Возрождение в Украине выплачивает гранты украинским общественным организациям на Поддержку международной солидарности, организовывает лагеря по правам человека для студентов-юристов из Беларуси, проводит форумы издателей региональных газет для Украины и Беларуси Отдельно Украинский женский фонд отчитывается о проведении академии лидерства для женщин в Кишинёве, где в списке участников граждане Беларуси И это далеко не полный список

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus