USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Лукашенко уникає прямої участі у війні, бо боїться української відповіді, – британська розвідка

16 Травня 2022 10:51
Олександр Лукашенко балансує свою підтримку Росії з бажанням уникнути прямої участі білоруських військ у російсько-українській війні, аби країни Заходу не запроваджували ще більше санкцій проти його режиму.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Міноборони Великої Британії.

«Лукашенко, ймовірно, балансує свою підтримку російського вторгнення з бажанням уникнути прямої участі своїх військових, адже є ризик подальших західних санкцій, української відповіді та можливе невдоволення серед білоруських військових», – заявили у відомстві.

Зазначають, що попри попередні припущення, на сьогодні білоруські сили не були безпосередньо залучені до російського вторгнення в Україну.

У Міноборони додали, що присутність білоруських сил біля українського кордону, ймовірно, зафіксує певну кількість українських військ, щоб вони не змогли бути перенаправлені для підтримки операцій проти військ РФ на Донбасі.

«Проте білоруську територію використовували як плацдарм для початкового наступу Росії на Київ і Чернігів. Росія також здійснила повітряні вильоти та ракетні удари з Білорусі», – додали у відомстві.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus