USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Загроза білоруського вторгнення в Україну не зникла, – Веніславський

12 Березня 2022 08:54
Україна не має інформації про те, що білоруські війська переходять кордон, але загроза такого вторгнення доволі висока.

Як передає Укрінформ, про це у спільному ефірі українських теле- і радіоканалів сказав народний депутат України, член парламентського комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки Федір Веніславський.

«За оперативною інформацією від наших розвідників та міжнародних партнерів, кілька батальйонно-тактичних груп військ РБ – повітряно-десантних підрозділів – постійно маневрують, здійснюють передислокацію біля українських кордонів. Тож загроза не зникла. Ми розуміємо, що Лукашенко в економічному плані на 99% залежний від Путіна, з політичної точки зору – трохи менше. Тому що все-таки намагається маневрувати», – сказав Веніславський.

Попри вчорашні розмови білоруського диктатора у Кремлі та твердження світових ЗМІ про те, що Білорусь вже готова вдатися до прямої агресії, Україна не має інформації, що білоруські війська переходять кордон.

Водночас загроза такого вторгнення змушує нас залишати на українсько-білоруському кордоні потужні та боєздатні підрозділи, які могли би бити ворога під Києвом і в інших містах.

«Думаю, білоруські солдати усвідомлюють наслідки свого вторгнення на українську землю. Адже в Білорусі все-таки трошки більше інформаційних потоків з України, ніж в РФ. І там знають про тисячі російських загарбників, які загинули та були поранені під час боїв в Україні», – сказав Веніславський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus