USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.60 39.90
  • PLN 9.70 9.88

Лукашенко відправив уряд Білорусі у відставку

3 Червня 2020 20:12
Президент Білорусі Олександр Лукашенко відправив уряд країни у відставку. Він неодноразово заявляв, що має намір це зробити до того, як відбудуться президентські вибори.

Як повідомили на телеканалі «Белорусь 1», відповідний указ про розпуск уряду Лукашенко вже підписав. Наразі документ не опублікований на офіційному сайті президента, однак там є заяви щодо необхідності такого кроку, передає 24 канал.

Наміри утворити новий уряд Лукашенко мав давно: кандидатури нових міністрів вибирали протягом пів року. Водночас Лукашенко заявив, що міняти усіх членів правління одночасно наразі було б неправильно.

«При цьому хочу, щоб не було пересудів, нагадати, що формувати склад майбутнього Уряду, як тоді думалося і мислилося, ми почали давно. Напевно, десь півроку тому», – аргументував розпуск Лукашенко.

Як зазначають у пресслужбі Лукашенка, він виступає проти різкої зміни уряду та радикального зламу. Деяких міністрів, за словами Лукашенка, доведеться замінити через хвороби чи призначення на легші посади. Щодо нових призначень, то перед оголошенням свого рішення, президент провів нараду з очільниками найвищих державних органів.

Лукашенко вирішив відправити у відставку уряд Білорусі – дивіться відео
Імен конкретних осіб, які увійдуть в новий уряд Білорусі, у Лукашенка поки не називають. Лаконічно та інтригуюче зазначають, що ця команда посилить економіку країни у непростий час. Тут же Лукашенко згадав про те, як правильно і розумно вчинила влада Білорусі, не зупинивши виробництво введенням карантину.

«Добре, що ми так вивернулися, викрутилися в цій ситуації з пандемією, не зупинили виробництво. Якби зупинилися, ми б ніколи не запустили це виробництво. Це тільки в казці могло статися», – похвалив себе президент Білорусі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus