USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луценко тільки прискорить крах кадрової системи президента, – політолог

13 Травня 2016 15:36
Громадянам України заявляють, що швидкі зміни неможливі: є закони, які не можна так просто порушити. Але призначити свою людину закон не завадив. Про це в блозі на сайті "Новое время" пише політтехнолог Сергій Гайдай.

Нагадаємо, вчора, 12 травня 2016 року, Юрія Луценка призначили генеральним прокурором України. За кандидатуру Луценка проголосували 264 народних депутатів. Президент Петро Порошенко у парламенті підписав указ про призначення. Цьому передувало внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України (що одразу назвали законом «під Луценка»), й того ж дня, 12 травня, змінений Закон про прокуратуру поспіхом опублікували у спецвипуску «Голосу України».

Сергій Гайдай зазначає, що Луценко на новій посаді всього лише виконуватиме волю президента, бо повністю від нього залежний. А це лише прискорить крах кадрової системи нинішньої влади.

«Я не буду охати і ахати про те, що змінили закон про прокуратуру. Я не буду стверджувати, що тільки людина з юридичною освітою і 10-річним прокурорським досвідом може бути в Україні генеральним прокурором. Дурниця все це.

Щоб бути у нас генеральним прокурором, не освіта і досвід виживання в системі потрібен - потрібна, перш за все, політична воля. І воля залізна і незламна. Сміливість потрібна і тверезий розум, щоб оточити себе згуртованою командою. Характер бійця і реальна незалежність від президента - щоб планомірно садити його оточення, поступово підбираючись до президентського горлу. І закон тут ні при чому.

«Я навіть не буду обурюватися невідповідністю цим вимогам Юрія Луценка, у якого немає необхідних якостей - немає політичної волі. А є повна залежність від Порошенка і нескінченна здатність пристосовуватися до обставин. Нехай побуде генеральним прокурором - це тільки прискорить крах візантійської кадрової системи президентської команди», - йдеться у повідомленні.

А найбільше політолог обурений, що влада готова навіть поспіхом змінювати закони, аби просувати своїх людей та власні інтереси.

Але ось що по-справжньому мене обурює - це те, що нам, громадянам України, заявляють, що швидкі і радикальні зміни неможливі: є закони, які не можна так просто порушити, є усталені процедури, яких слід дотримуватися. Але коли потрібно свого чоловічка в обхід закону поставити на потрібну посаду - то тут закон не перешкода. Дуже швидко і рішуче влада готова цей закон скасувати, змінити або просто проігнорувати.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 8
АС Показати IP 13 Травня 2016 15:58
Всі про луценка а про те що мінімунь 400 EVRO щоб вижити ані слова де людям гроші бати теж мовчок та нехай та прокуратура згорить вся нам простим смертним легше буде
кореш до АС Показати IP 13 Травня 2016 16:17
АС,яку школу закінчив,чи може ще навчаєшся?Грамоті твоїй не позаздриш.
рожище Показати IP 13 Травня 2016 16:29
Крах кадрової системи президента можна побачити і по району. Голова РДА - Гайворонська - Колишня коханка , а тепер ніби дружина , колишнього голови РДА Савчука .Якого у свій час Ющенко звільнив указом - за невідповідність займаній посаді. Нещодавно заступником Гайворонської призначена Сергійчук , яка у свій час теж крутила шури-мури із славнозвісним Савчуком. Про цю трійцюій у свій час в районі "легенди" ходили. А чого вартий перший заступник голови РДА Шкільний !! Бюджетні кошти виділені державою на розвиток садівництва використав для створення пивного бару.Но це все ще пів біди.А біда в тому , що ці всі кадрові призначення анонсує Савчук, який дружить з екс головою ОДА Бондарем , а Бондар давній друг і соратник Луценка.
волиняка Показати IP 13 Травня 2016 16:43
Чим скріше прискорить,тим краще для людей!!! Скоріше Югик!Поспішай!Ми втомились від життя по новому.
Микола Показати IP 13 Травня 2016 17:08
Ще скоро буде остання хвиля г*мна Ахметов, Б. а тоді почнеться Відродження. Усе починає прискорюватися.
Україна і події Показати IP 14 Травня 2016 11:31
Я не вмію ні писати, ні читати, а мене хочуть Королем обрати ...
Володимир Показати IP 15 Травня 2016 15:52
Повністю відновлена традиція Ющенка розставляти на ведучі керівні посади любих друзів та кумів. По рішенню ООН кумівство у владі називається корупцією. Результат цього відомий...
Читач Показати IP 15 Травня 2016 19:33
Гайдай? А що він конкретного зробив? В науці? Політиці? Журналістиці? Чи ще десь. Він навіть не з тих, хто формує громадську думку. Він той, хто її озвучує. А хто формує громадську думку?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus