USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Верховна Рада ухвалила закон «під Луценка»

12 Травня 2016 13:25
Верховна Рада України ухвалила закон про внесення змін до деяких законодавчих актів щодо діяльності Генеральної прокуратури України (№4645).

Як передає кореспондент УНІАН, за це рішення проголосували 258 народних депутатів із 372, зареєстрованих у сесійній залі.

Ухваленими змінами в Законі "Про прокуратуру" встановлюється, що на посаду генерального прокурора можуть призначити громадянина України, який, серед іншого, має вищу освіту та стаж роботи в галузі права або досвід роботи у законодавчому та/або правоохоронному органі не менше 5 років.

Раніше у відповідній статті йшлося про те, що ця особа повинна мати вищу юридичну освіту і стаж роботи в галузі права не менше 10 років.

Також встановлюється, що у структурі ГПУ утворюються департаменти, управління та відділи, а також Генеральна інспекція.

Так, до повноважень генпрокурора додається пункт, згідно з яким він за поданням Генеральної інспекції направляє матеріали до Державного бюро розслідувань.

Крім того, зміни встановлюють, що прокурором регіональної прокуратури може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше 3 років. Прокурором ГПУ може бути призначений громадянин України, який має стаж роботи в галузі права не менше 5 років.

Раніше в обох цих положеннях йшлося про необхідність протягом цих строківпрацювати саме на посаді прокурора.

У прикінцевих положеннях Закону "Про прокуратуру" також до 15 квітня 2017 року (замість 15 квітня 2016 року) відтерміновується набрання чинності статтями 21, 28-38, 42, 44-50, 62-63, 65-79. Зокрема це стосується посвідчення прокурора; добору кандидатів на посаду прокурора місцевої прокуратури; подання кандидатом на посаду прокурора документів до Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів; кваліфікаційного іспиту; спеціальної перевірки кандидата на посаду прокурора та його спецпідготовки; органу, що здійснює дисциплінарне провадження і дисциплінарного провадження щодо прокурора; подання про звільнення прокурора з посади; порядку звільнення з посади генпрокурора. Крім того, це статті щодо загальних засад прокурорського самоврядування, органів прокурорського самоврядування та Кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Зокрема це стосується Всеукраїнської конференції працівників прокуратури та Ради прокурорів України.

Також у перехідних положеннях Закону "Про прокуратуру" визначено, що тимчасово, до 15 квітня 2017 року, призначення прокурора на адміністративну посаду першого заступника генпрокурора, заступника генпрокурора, керівника підрозділу ГПУ, його заступника, керівника регіональної прокуратури, його першого заступника та заступника, керівника місцевої прокуратури здійснюється генеральним прокурором. При цьому призначення прокурора на адміністративну посаду першого заступника генпрокурора здійснюється на строк повноважень генпрокурора.

Цей закон набирає чинності з дня його опублікування.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
свідомий Показати IP 12 Травня 2016 13:54
Ну от і Югика працевлаштували... Куди ми котимось люди???!!!
та все туди ж... до свідомий Показати IP 13 Травня 2016 18:27
у *опу, себто аж ніяк не у Європу
Анонім Показати IP 12 Травня 2016 15:20
А ще має побити морду хоча б одному німецькому поліцаю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus