USD 39.55 39.85
  • USD 39.55 39.85
  • EUR 39.72 39.90
  • PLN 9.75 9.90

Луценко просив пробачення за поразку Помаранчевої революції. ФОТО

19 Вересня 2013 09:00
У Луцьку Юрій Луценко назвав Ющенка зрадником та розповів, у чому погоджується з Януковичем.

Поспілкуватися з екс-міністром внутрішніх справ Юрієм Луценком лучани мали змогу у Палаці культури 18 вересня.

Охочих зустрітися з Юрієм Луценком виявилося чимало. Переважну більшість публіки становили люди пенсійного віку.



Юрій Луценко просив у лучан пробачення за свою причетність до поразки Помаранчевої революції та за те, що не зміг довести до кінця заплановані зміни у міліції. Він розповів, що усі найгіркіші слова сказав собі протягом періоду ув’язнення.

«Коли я сидів у в’язниці, для мене актуальним було питання, чи люди повірять, що я не винний. Я понад 20 років працюю в політиці на різних посадах і при цьому часто помилявся. Гадаю, що кожен український політик, який до вас приїжджатиме, повинен вибачитися за те, що він не зробив і за свої помилки», - звернувся екс-міністр до присутніх.

У Луцьку Юрій Луценко презентував план Третьої Української республіки. Він наголосив, що це не політична партія та не громадська організація, а клуб, у якому збираються ті, хто «не може змиритися з бандою». Він переконував лучан, що знає, як створити чесну судову систему та порядну міліцію в Україні.

Юрій Луценко назвав це планом «Напалм» - Президент, мовляв, повинен ліквідувати Генпрокуратуру, МВС та суди. Того ж дня Верховна Рада зобов’язана прийняти європейські закони для цих інституцій. Наступного дня спеціальна комісія повинна провести люстрацію тих, хто причетний до порушення прав людини. Набирати новий персонал Юрій Луценко пропонує за допомогою тестів та детектора брехні. Цей персонал повинен бути зобов’язаний декларувати доходи та видатки усіх членів своєї родини. Він визнав, що нові правоохоронні органи будуть менш професійними, але професіоналізму, мовляв, можна навчитися, а порядності – ніколи.



Екс-міністр додав, що не планує балотуватися у Президенти, тому що не бажає, і тому що, відповідно до рішення суду, не має права займати будь-які посади упродовж трьох років.

«У мене єдина посада – чоловік Ірини Луценко. Я їй багато завинив та мушу відпрацювати», - повідомив він лучанам.

З його слів, на наступних президентських виборах потрібно обирати не прізвища, не вождів, а план нової країни.

«Помилка Майдану була в тому, що ми вірили в вождя, голосували серцем. Ми зовсім не запитували, який у нього план, яка команда, що він збирається робити. У 2005 році для мене було потрясінням, що ніякого плану взагалі немає, а в 2006 я зрозумів, що і команди ніякої нема», - зазначив промовець.

Юрій Луценко вважає, що є лише чотири реальні кандидати в Президенти – лідери опозиційних сил, одна з яких перебуває у в’язниці. Він запевнив, що перемогу будь-кого з них сприйматиме як власну.



«Тодішній вождь виявився зрадником, він виявився неготовим до такої високої місії. Він зрадив, коли під час президентських виборів кричав «Юля гірша за Януковича». Але хіба зрада Ющенка означає, що ми не можемо спробувати ще раз?», - висловив свою думку про екс-президента Юрій Луценко.

Вислів про зраду Ющенка викликав бурхливу реакцію у глядацькій залі. Так, одна з гостей зустрічі голосно заперечувала це, називаючи зрадником Луценка.



«Ющенко знову балотується, жіночко, йдіть голосуйте, я Вам не заперечую, але вирок Ющенку зробили Ви, давши йому 1%. Нехай той відсоток йде і поцілує його знаєте куди», - звернувся Луценко до опонентки.

«Я не хочу всує згадувати Іуду. Я хочу говорити про те, як ми переможемо», - звернувся він до глядачів, проте хвиля обурення тривала у залі ще упродовж певного часу.





Після вступного слова глядачі ставили у формі записок чимало відвертих запитань екс-міністру, які, зокрема, стосувалися його праці на посаді очільника української міліції. Юрій Луценко запевняв, що не міг змінити МВС самотужки. Він розповідав, що за часи своєї роботи змінив понад 90% керівництва міліції, проте не мав змоги контролювати всіх правоохоронців. Одне питання лунало: «що Ви зробили для того, щоб бандити сиділи в тюрмах, як обіцяли на Майдані?». Луценко виправдовувався, що саджає в тюрми не міліція, а прокуратура. Він розповів, що генеральними прокурорами постійно були вірні члени Партії регіонів.



Авторка однієї з записок запитувала Луценка, чому за часів його влади волинські правоохоронці вчиняли злочини. Вона назвала екс-міністра лицеміром та повідомила, що подала на нього до суду через бездіяльність. Юрій Луценко відповів, що задоволений тогочасним очільником Волинської міліції Віктором Швидким, якого вважає своїм другом та побратимом. З його слів, Швидкий був авторитетом серед міліціонерів та громадян.

Інший глядач у записці запитував, чи не буде новий проект Луценка популістським та недолугим, як «Народна самооборона», яка не спромоглася захистити свого лідера. Юрій Луценко визнав, що «Народна самооборона» була неякісною. Він розповів, що набирав до її складу людей, багато хто з яких після його звільнення стали «тушками». Він зізнався, що проблемою під час вибору депутатів є те, що бідних згодом купують, а багатих – лякають.



«Кажуть, нам цього року потрібно підписати Угоду про асоціацію. Сто відсотків, асоціація є надзвичайно важливою. Це гарний листок паперу, і ми не опинимося в Європі одразу після того, як його підпишуть. Але це єдиний документ, який юридично зупиняє можливість втягнення України назад в Радянський Союз. У цей момент Янукович наш союзник. Ми хочемо того ж самого, але причини у нас різні – ми хочемо європейські цінності, демократію, чесний суд, нормальні зарплати, ефективну економіку, а для Януковича це - захисна парасолька», - відповів екс-міністр на запитання щодо євроінтеграції.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
лучани Показати IP 19 Вересня 2013 09:31
Кремлівська змія Тимошенко,яка запхала ножа у спину Ющенку. Аферистка зруйнувала економіку та розчистила дорогу Януковичу. Алкоголік Луценко краще би сховався від людей за те ,що за чотири роки міністрування не зробив жодної спроби реформувати міліцію. Це Луценка з Тимошенкою відновили мафію на колесах ДАЇ,яке розігнав Ющенко.
Лучани Показати IP 19 Вересня 2013 10:02
Посидів трохи, подумав, що до чого, і тепер є що сказати людям.Молодець, тримається, не здає свої позиції. Такому можна вірити, що не втратив честь мундира.
лучани до Лучани Показати IP 19 Вересня 2013 10:51
Луценка судили за кримінальний злочин. Він відбув покарання. Злочинцю вірити -себе не поважати.
Читач Показати IP 19 Вересня 2013 10:26
баран бараном. Крааще б розказав як німецьким поліцаям, до речі рядовим, морди бив. Бо відтелі, його персону важну зачепили. Краще б затаївся, коли вийшов і носа не висовував. Чи мало було часу подумати?
Вадим Показати IP 19 Вересня 2013 11:14
Усім, хто "сичить ядом". Напевне не алкоголік, "не ЗЕК", любитель ландшафтних дизайнів, бігу по пеньках, гелікоптерів і страусів начитаний проффесор Янукович кращий?
Colonel до Вадим Показати IP 19 Вересня 2013 13:07
Зека геть! Зечку давай!
Александр до Вадим Показати IP 19 Вересня 2013 14:46
Лучше-хуже...детский сад. Любитель бега по пенькам пробежится по Луценко вместо пенька и даже не заметит.
швидка настя Показати IP 19 Вересня 2013 11:22
піп Гапон Корчинскій Луценко.підозріло схожі
Григорій Іванович Показати IP 19 Вересня 2013 13:03
А я то думаю, чому Швидкий всіх десь бачив.....і закон, і справедливість, і громадян, і совість. Такий дах... "Я і зараз вважаю його своїм другом» Швидке доляху швидко засилало! З закритих за бобло кримінальних справ, чи за закриття порушених по висмоктаних з к..я причинах. Тут все ясно! Якісь ще були сумніви відносно Луценка, але тепер пропали! Юга орієнтується тільки на бобло! Ну а швидке...богу дякувати, що довго не затрималось.
спостерігач Показати IP 19 Вересня 2013 14:15
так було "цікаво", що дідок на 3 фото заснув.
Григорій Показати IP 19 Вересня 2013 16:49
http://p-p.com.ua/articles/37886/На Волині майор міліції вибивав із засуджених «липові» зізнання. Згідно з вироком суду, йому призначено покарання у виді 5 років позбавлення волі з встановленням 3-річного іспитового строку. Екс-міліціонера позбавлено права 3 роки обіймати посади у правоохоронних органів. Окрім того, суд позбавив його спеціального звання "майор міліції".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus