USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк без міського голови. Чим думає Верховна Рада?

14 Липня 2017 18:34
До тривалої перерви у пленарних засіданнях ВРУ так і не ухвалила рішення щодо проведення дострокових виборів Луцького міського голови. Відповідно тепер вибори можуть відбутися лише у 2018 році.

Чому так сталося, журналісти "Правди" спитали у представників різних політичних сил в парламенті. Серед імовірних причин називають - слабкі рейтинги коаліції на Волині, політичні амбіції БПП, інтереси олігархів від депутатскої групи Воля народу.

Позафракційний народний депутат Юрій Дерев’янко: "В будь-якому місці України, в тому числі і в Луцьку, є потреба обрати мера, тому що він відсутній, а хтось зловживає певними посадами секретаря і хтось це використовує, впливає на матеріальні цінності, на місцевий бюджет, це означає, що хтось в цьому зацікавлений".

Народний депутат Україні від Блоку Петра Порошенка Максим Курячий: "Не вистачило голосів, тому й не призначили. На цьому тижні мала голосуватися постанова, але то блокування одне, то тут же обговорення інше".

Позафракційний народний депутат України від Народного Фронту Ігор Гузь: "Мені здається, що в парламенті є політичні сили, які не зацікавлені у виборах. В першу чергу це БПП, група Воля народу дала нуль голосів. Це неприпустимо. З лютого ми не маємо міського голови. Наскільки я розумію, вибори будуть вже у 2018 році. Це не є нормально. За декілька місяців змінилося три секретарі місцевої ради. Це не зупиняється, буде тільки продовжуватися".

Народний депутат від Батьківщини Вадим Івченко: "Якщо комітет прийняв рішення, то голова має поставити на розгляд депутатів. Якщо голова не ставить, то це питання до голови Верховної Ради. Причина може бути наступною: знають рейтинг яких політичних сил, наприклад, Батьківщини і Укропа, на Волині. Ніхто не хоче давати можливість ще раз представникам цих політичних сил стати міськими головами у Луцьку. Мені здається, це може бути політична причина, чому саме коаліція, яка показує нуль рейтингу в цих регіонах, не ставить на голосування такі проекти постанов".

Народний депутат від Народного Фронту Микола Княжицький: "Я вважаю, що вибори там обов’язково потрібно призначати. В цьому у мене сумнівів немає".

Народний депутат від Самопомочі Олег Березюк: "Ця коаліція не хотіла, бо вона має домовленості з олігархічним впливом в регіоні для того, щоб цього не робити. Неправомірні дії, невиконання рішення суду. Олігархат, який править на території не хоче, щоб було демократичне правління заради людей і їх якості життя".

Позафракційний народний депутат Ірина Констанкевич: "Для виконавчої влади та спікера парламенту це питання не є пріоритетним питанням, які не ставлять в порядок денний".

Народний депутат від Блока Петра Порошенка Віктор Пензенник: "Задавайте ці питання голові парламенту. Як депутат, я не бачу причин, чому не голосувати".

Раніше народний депутат Тарас Батенко заявив, що призначення виборів Луцького міського голови свідомо гальмується фракцією БПП у Верховній Раді, оскільки вона вважає Луцьк «своїм містом».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
51 омбр(позор) Показати IP 14 Липня 2017 21:38
А вам що погано ?
обізнаний Показати IP 14 Липня 2017 22:56
На жаль, Верховна Рада думає сідницею Івахіва, який задля стримування виборів витрачає велике бабло
Аня Показати IP 15 Липня 2017 10:28
Помічники Іваха, які тривалий час вешталися у нас в Луцьку, якось під час чергового запою були максимально відвертими і говорили, що їм вже набридло служити на цього пройдисвіта
ковельчанин Показати IP 18 Липня 2017 00:21
так сормно за ковельчан, які обрали таке оп*дало до ВР

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus