USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.94

Луцьк – лідер серед впровадження експериментальної освіти

29 Листопада 2017 18:04
У Луцьку найефективніше реалізовують експериментальну навчальну програму для молодших школярів «Навчання в русі».

Про це заявила розробниця програми Олександра Дубогай під час Всеукраїнського науково-практичного семінару «Упровадження дослідно-експериментальної роботи за темою «Здоров’язбережувальна технологія «Навчання в русі» в системі оздоровчо-виховної роботи загальноосвітніх закладів».

Близько 50 педагогів, науковців з різних міст України зібралися у Луцькому навчально-виховному комплексі «Загальноосвітня школа I-II ступенів № 24 – технологічний ліцей» 29 листопада.

Доктор педагогічних наук, професор, завідувач кафедри фізичного виховання та здоров’я Національного педагогічного університету імені М.П.Драгоманова, розробник навчальної програми «Навчання в русі» Олександра Дубогай розповіла, що участь в експериментальному проекті в Україні беруть 10 шкіл, з яких три знаходяться на Волині, зокрема луцькі ЗОШ №№: 7, 12, 24.

«Навчання в русі – це не фізкультурна хвилинка, а ціла система навчального процесу, яка впливає на соціалізацію дітей, їхнє психологічне та фізичне здоров’я. І в цьому напрямку ефективного впровадження нової освітньої системи Волинь, зокрема Луцьк, лідирує. Вам на п’яти наступають харків’яни, які дуже завзяті й не хочуть віддавати першість комусь іншому. У цій системі ключова постать – вчитель, який проявляє креатив та дбає не лише про інтелектуальні здобутки учнів, а й про їхнє здоров’я. Приємно дивитися на молодих педагогів, які активно працюють в цьому напрямку, натомість чимало старших вчителів просто відсиджують свій робочий час, а з дітьми так не можна. Адже ми із вами формуємо здорову націю», - наголосила пані Олександра.
У семінарі взяли участь педагоги з Дніпропетровської області, Луцька, Чернігова, Умані та Тернополя.

Директор ЛНВК № 24 «Загальноосвітня школа I-II ступенів № 24 – технологічний ліцей» Юлія Гринчук зауважила, що «Навчання в русі» - це нова для школи програма, яку запровадили лише цього року, однак вже вдається ламати певні стереотипи.

«Нова освітянська програма діє на базі других класів. Для того, аби давати учням можливість всебічно розвиватися та щоб освітній процес був цікавим - ми створили два класи під відкритим небом. Діти називають це - «школа в лісі». Коли було тепліше, то чимало уроків проводили в нашому садку на пеньках. Наші педагоги не бояться експериментувати, вони не бояться «зіпсувати» підлогу фарбою, а навпаки, проявляють свою творчість, за що їм і дякуємо», - розповіла пані Юлія.
Далі учасники семінару розділися на групи та пішли по класах, аби наочно побачити, як відбувається навчання в русі.
Доки луцькі педагоги ділилися досвідом, Олександра Дубогай ходила кабінетами та давала майстер-класи.

Після завершення уроків, аби гостям запам’яталася привітність лучан, - їх пригостили сувенірами-смаколиками від учнів 2-Г класу.
Нагадаємо, нещодавно вчитель початкових класів Луцького навчально-виховного комплексу «Загальноосвітня школа І-ІІ ступенів № 24 - технологічний ліцей» Алевтина Козак вирішила поділитися з читачами Інформаційного агентства Волинські Новини досвідом впровадження освітнього експерименту й продемонстувала, що її учні забули про нудні уроки та строго складені руки за партами, адже під час навчання вони стрибають, танцюють, присідають і кидають м’яч.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
К. лучанин Показати IP 29 Листопада 2017 19:01
Це вже ПОЗИТИВ ДУЖЕ ХОРОШИЙ !!! Я дуже добре памятаю свої шкільні роки. Мені оце робили зауваження: не розмовляй із сусідом по парті, не крутіться, сиди незворушно. Вийди з класу ( це було у 9класі ,коли я повернувся до назад до однокласника і щось йому тихо сказав на уроці). За це поніс покарання і запис у щоденнику. Та наша поведінка тодішня , в порівнянні з нинішніми школярами була АНГЕЛЬСЬКОЮ. Мені ,чесно кажучи, навчання в тодішній радянській школі зовсім не подобалось! Очевидно , я випереджав час . Таке буває. Як мені сказав товариш дитинства , ти людина з майбутнього за своєю вдачею. Мені б дуже хотілось навчатись в такій школі, але роки вже не повернеш, пройшло дитинство, юність та молодість.
Світлана Показати IP 29 Листопада 2017 19:29
Наша Алевтина Степанівна найкраща! Вона наших у 4 класі довела, діти її обожнюють, а тепер маленьких уму-разуму настановлює, ми її любимо!!
Мешканка ГПЗ Показати IP 29 Листопада 2017 19:30
Наш район найкращий і наша школа теж!!!
ЗНАЙ Показати IP 3 Грудня 2017 20:24
Є ще така школа в селі Луковичі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus