USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Луцьк може стати столицею велоекстремального спорту в Україні

26 Лютого 2018 18:52
На сьогодні розроблена концепція велоекстремального парку, який можна створити у Луцьку, не залучаючи при цьому кошти з міського бюджету.

Про це на своїй сторінці у Фейсбуці пише велолюбитель Андрій Васильєв.

Це соціальний проект, з використанням екологічного виду транспорту, з вільним доступом усіх охочих, для заняття активним видом спорту, катаючись на спеціалізованих трасах різної складності,тренування місцевих спортсменів та команд, завдяки створенню спецалізованої школи, а також спортсменів та команд з інших регіонів та країн, тренування Збірної України та Олімпійського резерву України.

Які об'єкти буде включати в себе майбутній комплекс:

- сертифікований UCI (міжнародний союз велосипедистів) стадіон для тренування та проведення чемпіонатів України, кубків Європи, чемпіонатів світу з дисципліні BMX Supercross, яка є Олімпійським видом спорту;

- сертифіковану UCI (міжнародний союз велосипедистів) зону велотріалу, для проведення чемпіонатів України, кубків Європи, чемпіонатів світу;

- сучасний скейтпарк;

- памп трек;

- дьорт трек;

- територія для скелазіння;

- різноманітні вуличні тренажери, тереторія для воркаута;

- дитячі розвиваючі та навчальні велосипедні ділянки, з вивчення азів керування велосипедом та знання правил дорожнього руху;

На початковій стадії розвитку буде включати в себе наступні дисципліни для тренування та підготовки майбутніх чемпіонів:

- BMX Supercross;

- Велотріал;

- велофристайл;

- школа юного велосипедиста.

"Хочу висловити слова подяки керівництву Луцької міської ради в особі Ігоря Поліщука, Григорія Недопада та Костянтина Петрочука, за їхню активну позицію та підтримку в напрянку розвитку Олімпійських видів спорту в м. Луцьк та далекоглядність. Велоекстремальний парк в Луцьку, завдячуючи підтримці міської влади, дасть змогу залучити близько 20 тисяч туристів щороку! А це значні надходження як для місцевих підприємців, так і до міського бюджету", - зауважив Андрій Васильєв.

Та додав, що це буде перший в Україні сертифікофаний професійний стадіон для проведення міжнародних змагань з BMX Supercross та велотріалу.

Зі слів чоловіка, київська фірма висловила попереднє погодження взятися за проект, вартість якого - 500 тисяч євро.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
отак Показати IP 26 Лютого 2018 20:11
розвиваємо велотуризм та велоспорт в місті без велодоріжок. для тих, хто не катає двуколісними: у Луцьку немає двусторонніх доріжок, а наявні прокладені на тротуарах, тому ними вільно курсують пішоходи. наприклад клаптик від педколеджу до першої поліклініки, взагалі немає відповідних знаків та розмітки. видає призначення лише смужка з червоної бруківки. не подумали й за реконструкціїі про заниження бровки для калясочників та тих же велосипедистів. про стан виконаних робіт не писатиму - це вже окрема тема. до чого мій текст: почніть з забезпечення максимально комфортного та безпечного пересування містом. покращення відчують всі - від втомобіліста до пішохода.
Га Показати IP 26 Лютого 2018 23:08
"...розвитку Олімпійських видів спорту" - як вже приплели ОІ там ще Велотрек є та змагання теж входять в олімп. види! Для піару за рахунок велоекстрему, port city вже замало?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus