USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк нарощуватиме співпрацю з іноземними інвесторами щодо енергоощадності

6 Квітня 2017 17:00
В обласному центрі Волині впроваджують три іноземні проекти на десятки мільйонів євро. Вони спрямовані на енергоощадні заходи, які дадуть змогу бюджету міста економити. Подібні проекти Луцька міська рада планує впроваджувати й надалі.

Про це йшлося під час передачі «Відкрите місто» в прямому ефірі на телеканалі «Нова Волинь» за участю виконувача повноважень Луцького міського голови Ігоря Поліщука 5-го квітня.

Ведуча у студії поцікавилася, які плани має Ігор Поліщук щодо співпраці з іноземними інституціями, мовляв, у минулі роки робота в цьому напрямку велася активно.

«Без сумнівів плідна співпраця триватиме. Нині Луцька міська рада впроваджує в роботу проект із НЕФКО щодо енергоефективності в 40 громадських закладах: утеплення фасадів, заміна освітлення на енергоощадне, заміна вікон, труб тощо. Ще один проект НЕФКО передбачає заходи енергоефективності у 8 громадських будівлях. Окрім цього, у нас є ще співпраця з ЄБРР у рамках «Проекту реконструкції системи централізованого теплопостачання у Луцьку». Ці проекти ми будемо реалізовувати та завершувати й готуватимемося до нових, щоб впроваджувати енергоощадні заходи й економити кошти місцевого бюджету», - запевнив Поліщук.

Зауважимо, щодо реконструкції ДКП «Луцьктепло», то перші роботи вже розпочнуть найближчим часом, адже тендер відбувся й договір із підрядником підписуватимуть днями. Загалом, буде 9 тендерів. Як пояснюють в комунальній установі, процес довготривалий, адже кожен тендер перевіряють різні іноземні інституції.

Як повідомляє ДКП «Луцьктепло», проектом передбачається встановлення приблизно 200 індивідуальних теплових пунктів у житлових будинках, а також планується витратити 700 тисяч євро на облаштування котельні на твердому паливі, яка обслуговує район ЛПЗ. Окрім того, є у планах - здійснити реконструкцію мереж центральних теплових пунктів, замінити 19 старих газових котлів, модернізувати 15 котелень, замінити 13 кілометрів трубопроводів розподільних мереж на попередньо ізольовані труби, тощо. В результаті реалізації Проекту модернізації системи теплопостачання Луцька вдасться зекономити приблизно 14 млн. м3 газу, що дорівнює 14% від поточного споживання ДКП «Луцьктепло». Економія електроенергії складе близько 3 ГВт/год, що складає 16% поточного споживання ДКП «Луцьктепло». Крім того, буде зменшено споживання води.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
БІНОМ-ПЕРЕМОГИ-ЕСКО Показати IP 6 Квітня 2017 18:00
На ПЕРЕМОГИ 10 "ЕСКО" уже утеплили. У людей в квитанціях борги по 10-15тис. РОЗВЕЛИ ЯК ЗАВЖДИ. БОНДАР ТИ ДЕ БЛ*?
Мешканець Показати IP 7 Квітня 2017 08:08
Ніхто просто так грошей не дає,тим більше державі,яка вся в боргах.За все потрібно платити.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus