USD 39.70 40.00
  • USD 39.70 40.00
  • EUR 39.75 40.05
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк – найкомфортніше місто України. Результати опитування

4 Липня 2023 12:02
Луцьк виборов першість серед обласних центрів України за комфортом. Індекс якості обслуговування та послуг, визначений на основі 18 показників, у Луцька вищий, ніж в Ужгорода, Івано-Франківська, Хмельницького чи Львова.

Про це йдеться у восьмому муніципальному опитуванні Міжнародного республіканського інституту (IRI), проведеному у квітні-травні 2023 року.

Це опитування дає усесторонній аналіз ставлення громадян до органів місцевого самоврядування та надання комунальних послуг.
Відповідно до результатів опитування, в Луцьку склалася найкраща ситуація з такими послугами чи сферами, як якість облаштування бомбосховищ, школи, дитячі садки, розвиток промисловості та діяльність поліції. Обласний центр Волині другий-третій серед 21 міста країни за показниками, як-то збір сміття, медичні заклади, транспортна інфраструктура, громадський транспорт, вуличне освітлення, університети, технікуми, коледжі та постачання газу.

Загалом 78% лучан вважають, що справи в місті йдуть у правильному напрямку. Це третій результат в Україні після Хмельницького та Вінниці.
Окрім того, за результатами дослідження, Луцьк – третє місто після Харкова та Хмельницького за підтримкою міської влади. 68% мешканців Луцька цілком схвалюють або швидше схвалюють діяльність міського голови. І 71% лучан цілком схвалює або швидше схвалює діяльність міської ради.
Як прокоментував Луцький міський голова Ігор Поліщук, результати муніципального опитування Міжнародного республіканського інституту, згідно з якими Луцьк набрав найвищу кількість балів за комфортністю міста, є цілком заслуженими.

«Передусім я хочу висловити вдячність усім лучанам, усім жителям нашої громади, які своєю щоденною працею створюють цей комфорт, надають послуги в нашому місті. Хочу подякувати всім працівникам комунальних підприємств та установ. Дякую підприємцям, які створюють робочі місця та наповнюють наш міський бюджет. Хочу також подякувати депутатам міської ради і членам виконавчого комітету за конструктивну роботу», – сказав Ігор Поліщук.

Він відзначив, що в межах тих сфер чи комунальних послуг, де Луцьк поки не посідає перші позиції, міська влада буде наполегливо працювати.

«Будемо рухатися далі та працювати ще з більшою силою, ще з більшою віддачею для того, щоб забезпечити лучанам і жителям громади ще більший комфорт, аби вони зі ще більшим задоволенням мешкали в нашому місті», – наголосив міський голова.

Читати ще: 44% лучан займаються волонтерством. Опитування

Всеукраїнське муніципальне опитування Міжнародного республіканського інституту (IRI) провела соціологічна група «Рейтинг» за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID).

Опитування проводили у 21 обласному центрі України, що не перебувають під контролем російських чи проросійських сил. Херсон було виключено з вибірки у 2023 році через безпекову ситуацію, яка унеможливлювала особисте опитування. Опитування проведено на основі вибірки, яка включала 16 800 дорослих респондентів. Статистична похибка для кожного міста не перевищує ±3,5%. Досяжність респондентів у середньому склала 56%.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 35
123 Показати IP 3 Липня 2023 12:11
Часто вранці виходжу біля "Гостинця" і відразу нюхом чую, як там комфортно людям живеться
так буде до 123 Показати IP 3 Липня 2023 14:04
і так буде пахніти завжди!!!!!!!
Іриніда Показати IP 3 Липня 2023 12:39
Радію за наше місто!!! До ідеальності ще далеко, але ми НАЙКРАЩІ !!! Індекс якості міста - це результат роботи і влади, і нас всіх жителів міста!!!
Здоровий глузд до Іриніда Показати IP 3 Липня 2023 14:39
Колись, років 15-20 тому, проводили конкурс серед сіл Київської області. Найкращим комісія обрала село під назвою Конче Заспа. Висновок - ці всі конкурси до одного місця.
Я до Іриніда Показати IP 3 Липня 2023 21:57
Ага,я так і подумала,що ми найкращі,коли вчора мало ноги не поламала на розтрощеному асфальті всьому в ямах. А коли ще дощ піде і весь Луцьк плаває - то нам взагалі нема рівних. А коли смердить так,що вікно відкрити не можна - ми взагалі попереду всієї планети.
Критерії Показати IP 3 Липня 2023 13:10
Мамо, а нас люди хвалять ! Хто ? Я вас, а ви мене !
липи Показати IP 3 Липня 2023 14:03
і липи посадили!!! тільки лип в липні бракувало!!!
людина до липи Показати IP 4 Липня 2023 10:12
та чого бракувало))))))0 ви подивіться на луцьку раду. обласну.голів різних...липа на липі і липою поганяє)))))))))))))))))))посміховисько
Лучанин до липи Показати IP 10 Липня 2023 13:00
Безглуздий коментар. Чим вже липи недогодили?
Виборець Показати IP 3 Липня 2023 15:47
Курчат рахують восени ! Після підрахунку бюлетенів все стане на свої місця !
Анонім до Виборець Показати IP 4 Липня 2023 07:58
Тут важливо хто і як рахуватиме
Просто констатуємо Показати IP 3 Липня 2023 15:54
Промислове будівництво, соціальна інфраструктура, соціальне житло, створення нових робочих місць, екологія ... - робіть висновки, шановні лучани, самі !
Абориген Показати IP 3 Липня 2023 16:45
Таке комфортне, що гидко в місто вийти всюди чути 'великий і могучій' ... Панаехали на камфорт, так хорошо , так па дамашнему...
Тур до Абориген Показати IP 4 Липня 2023 11:48
ти не абориген, ти справжня аборигенка!
Сашко Показати IP 3 Липня 2023 17:20
Маршруток увечері і зранку не дочекаєшся. Крім того є такі райони куди фіг доберешся. Літній аромат лаванди який не можуть знайти вже який рік додає плюсів в опитуванні. Також можна помилуватись острівцями безпеки на Волі. А ще під час рясного дощу можна не їхати нікуди а відразу купатись на 40 і біля риббази. Комфортнішого міста годі шукати
Анонім до Сашко Показати IP 4 Липня 2023 15:19
З маршутками жесть, особливо в районі конякіна. У нас тут ли 2 і 28, двійка в 21 дуже часто закінчує свій маршут. Якщо на вечір кудись треба, то простіше пройти пішки, до гордіюк або на раксу по "добре" освітлених вулицях(
Виборець Показати IP 3 Липня 2023 19:54
Отакі "муніціпальні опитування", самі того не усвідомлюючи, роблять "ведмежу послугу" міській владі, працюючи на її від'ємний авторитет і, одночасно даючи замовну статистику озброюють противника у передвиборчих кампаніях !
Ваня Крилов Показати IP 3 Липня 2023 20:31
Цікаві дослідження, тільки в них не віриться, схоже на замовні опитування з заздалегідь визначеним результатом! Що дійсно, всі комфортні міста смердять, як Луцьк?
Гриць з Кременецької Показати IP 3 Липня 2023 23:32
Луцьк - найкомфортніше місто україни ? Та бодай та сова світ бачила !
Забудовник Показати IP 4 Липня 2023 12:01
Ми набудовали житла. Де його подіти? От і рекламуем, як бачимо
ПС Показати IP 4 Липня 2023 13:08
Щодо комфортності БРАКУЄ одного пункта. А саме Архітектура міста! Особливим пунктом стоїть вигляд тилових фасадів будинків, кустурбато-прямолінійні тротуари з новою бруківкою де профільний згин виконується за допомогою "болгарки", "острови небезпеки"... і ще багато, багато, багато ріжучих око ляпів. Без вказаного пункта опитування тягне на піар.
ветфельдшер Показати IP 4 Липня 2023 13:13
Передивився так звані коментарі і зрозумів, що таким лучанам навіть сам хрен не догодить. А місто, насправді, чисте, комфортне, зручне для життя і відпочинку.
Анонім до ветфельдшер Показати IP 4 Липня 2023 14:56
Поки вітер з очисних не підніметься
Лучанин до ветфельдшер Показати IP 4 Липня 2023 15:09
Повністю погоджуюсь
Xарків Показати IP 4 Липня 2023 15:06
Як цікаво бачити Харків, на перших місцях. Скільки років там прожив, ніколи таку підтримку Терехова там не бачив. Пропіарився на кошти Ярославського, пропаганди хватило не на довго. Вбиця втік, та і на пропаганду зараз грошей не дає. Металлист який вони з Тереховим так сильно піарили до виборчої компанії кинув. Хоча можливо опитування проводили в якомусь дуже вузькому колі.
Луцьк до Харків Показати IP 4 Липня 2023 16:25
Так-так дійсно, шо провели опитування в узком кругу ограніченних людей !
Лучанин Показати IP 5 Липня 2023 09:15
Ого скільки недовольних то))) Особисто я хочу подякувати Меру, його команді, комунальникам, дорожникам і іншим причетним за роботу, Звичайно кожен з нас відчуває себе європейцем. Та очікує Мюнхенського сервісу за Луцькі ціни. Але порівнюючи місто 5 років назад і зараз - скільки доріг поремонтовано, скільки вулиць зроблелено, скільки тротуарів, парків, скверів, дворів. Нарешті гадюшник біля замку розігнали. Є недопрацювання, але тут як і у кожній справі. У нас місто прибирається, розбудовується і розвивається. Поїздіть по Україні і усе зрозумієте.
Василь до Лучанин Показати IP 20 Липня 2023 16:41
"гадюшник біля замку розігнали.."-на жаль.бульдозер не допоміг ліквідувати базар біля замку.тому що це досить затратна справа разом з переносом ел. підстанції.І потребує побудови двох великих павільйонів з холодильниками на новому базарі.Також реконструкція на Волі і Соборності в час війни не є нагальною потребую.Витрата прибл. 7,5 мл. євро на ІТП,які не дали ніякого ефекту, також не сприяє авторитету міськради.Та і запах з очисних також зменшує авторитет до мінімуму.
Мерфі Показати IP 20 Липня 2023 12:08
Ото чим довше висить та статистика, тим з кожним днем стає комфортнішим Луцьк ! Пра, ВН ?
Ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Липня 2023 15:17
Сьогдні мав "шпацєр" по Лесі Українки. Давно там не був Таке враження, що попав у північну корею. Кожен третій -"інкубатор" (чорні футболки та штани (шорти, гетри). Ну і ,звісно, білі мешти. Давай кожному чіпляй на чорну сорочку комсомольський значкок, гвинтівку в руки, і вперед. До перемоги над зловісним південним сусідом. За совка був чорний та коричневий колір. І то ми, молодь, старалися придбати якусь іншу гаму кольорів.
Ще не зовсім свідоми Показати IP 25 Липня 2023 15:34
Сьогдні мав "шпацєр" по Лесі Українки. Давно там не був Таке враження, що попав у північну корею. Кожен третій -"інкубатор" (чорні футболки та штани (шорти, гетри). Ну і ,звісно, білі мешти. Давай кожному чіпляй на чорну сорочку комсомольський значкок, гвинтівку в руки, і вперед. До перемоги над зловісним південним сусідом. За совка був чорний та коричневий колір. І то ми, молодь, старалися придбати якусь іншу гаму кольорів.
До ще Показати IP 27 Липня 2023 11:54
Це про перехожих чи манекенів?
Ще не зовсім свідоми до До ще Показати IP 28 Липня 2023 19:33
Про живих
До ще Показати IP 28 Липня 2023 22:21
Про живих манекенів чи про живих перехожих? Чи вам спало на думку повернутись в ссср, коли всі мали однаковий і соціалістично "пристойний" одяг?
Їван з Гнідави Показати IP 4 Серпня 2023 15:11
Ото правду глаголите, шо Луцьк найкомфортніше місто в місті Луцьку !

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus