USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Збудують нову тролейбусну лінію: Луцьк отримав грант на 155 тисяч євро

17 Грудня 2021 12:08
Луцький міський голова Ігор Поліщук сьогодні в приміщенні Міністерства інфраструктури України підписав з Європейським інвестиційним банком грантову угоду на 155 тисяч євро для Луцька в рамках Проєкту «Міський громадський транспорт України». Від Європейського інвестиційного банку грантову угоду підписав Жан-Ерік Де Загон.

Про це повідомив міський голова на своїй сторінці у Фейсбуці.

Отримані грантові кошти буде спрямовано на будівництво нового відрізку тролейбусної лінії довжиною понад 2 км з встановленням 50-ти залізобетонних опор та облаштуванням 3-х тролейбусних зупинок.

Це дасть можливість:

– безперебійно здійснювати вихід тролейбусів на лінію по всіх маршрутах міста, заїзд в депо, у випадку аварійних ситуації чи заторів на існуючих лініях;

– з’єднати існуючі тролейбусні мережі від вул. Станіславського до вул. Львівської, що підвищить транспортну доступність центрів тяжіння: заводів «Кромберг енд Шуберт Україна», «СКФ-Україна», Нового ринку тощо;

– організувати транспортний пересадковий вузол на Автостанції № 2;

– скоротити добовий пробіг 5-ти тролейбусів на 100 км;

– усунути дублювання тролейбусних маршрутів;

– замістити орієнтовно 35 автобусів середньої пасажироміскості 12-ма тролейбусами.

Читати ще: У 2022 році Луцьком курсуватимуть 17 нових тролейбусів

Встановлення трьох нових поворотних стрілок на перехрестях вул. Потебні – вул. Львівська; вул. Б. Хмельницького – вул. Ковельська; пр. Відродження – вул. Рівненська дасть можливість оптимізувати існуючі та запустити нові тролейбусні маршрути, скоротить добовий пробіг 7-ми тролейбусів на 100 км.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 11
Анонім Показати IP 17 Грудня 2021 12:50
Щоб замістити 30 "автобусів середньої пасажиромісткості" 12-ма тролейбусами потрібні ті самі 12 тробейбусів. В нас, наскільки я пам'ятаю, такого немає, не кажучи вже про те, що наявне, в значній мірі - корита, що не варто взагалі на дорогу випускати, не кажучи вже про те, щоб активно використовувати.
Електробус Показати IP 17 Грудня 2021 14:34
У всьому світі всі крок за кроком відмовляються від тролейбусів, замінюючи їх електробусами. Не секрет, що купа стовбів, павутина дротів не прикрашають міський краєвид. Якщо до цього додати вереніці машин, що "плетуться" за тролейбусами з черепашою швидкістю, обриви проводів, ризик для водіїв тролейбусів виходити на дорогу для ремонту "рогів", що злетіли..... Картина не буде такою радісною. Довідка - вартість львівського електробуса становить 8-9 млн. гривень.
Незовсім до Електробус Показати IP 18 Грудня 2021 01:03
Електробуси займають на дорозі стільки ж місця скільки і тролейбуси і їх швидкість ні чим не більша. Вартість акумуляторів складає набагато більше половини вартості електробуса. Що буде через пару років? Тролейбус поки що обходиться набагато дешевше і ще не скоро зникне. Тут тролейбуси не можуть закупити, а Ви про електробуси.
Лучанин Показати IP 17 Грудня 2021 14:47
Те що буде щось робитися це завжди добре. Але! По факту в нас і так нестача транспорту, як мінімум, в 2 рази щоб виконати всі санітарні норми пов'язані з новою політичною хворобою. А тут хочуть замістити 30 автобусів 12 тролейбусами. Тобто менше народу захоче їхати? Сумніваюсь. Чи це знову торкнеться 32 та 24 маршрутів? Зараз з запуском нових старих автобусів ситуація з доїздом на цукровий трохи покращилася хоча вони завжди переповнені. А тут, я думаю, додадуть ще один тролейбус 4 чим змусять людей йти болотом пішки ще одну вкрадену зупинку. Чи я все ж таки помиляюся?
Анонім Показати IP 17 Грудня 2021 15:22
Думав на Вишків зроблять лінію,або хоч до Забороля,а вони до нового ринку...п...ц.Хто про що,аби не для людей.
ЗнайЮ Показати IP 17 Грудня 2021 18:35
Електротранспорт потрібно розвивати, майбутнє за якісним громадським транспортом.
Олександр Показати IP 17 Грудня 2021 21:17
Помітна орієнтація міської влади на зменшення кількості громадського транспорту. Мабуть, ніхто з них на зупинках не стоїть по 20-30 хвилин. Це є ненормально. В цивілізованій Європі того немає - автобусу їздять часто і через те напівпорожні. Нікого це не гребе, бо транспорт - комунальний (дотаційний). Тут же ціль одна - заробити на людях. Звичайно, нащо пускати 2 чи 3 маршрутки, якщо можна всіх цих людей всунути в одну
володимир Показати IP 18 Грудня 2021 14:48
а на якій основі тролейбусну лінію будуть будувати за кошти які буде повертати місто банку в селі Рованці (Кромберг)
Водій до володимир Показати IP 19 Грудня 2021 09:26
Дорога і протележна сторона відноситься до м. ЛУЦЬК, ось тому і роблять. А ви перед тим хоч поцікавтесь що до чого.
Ольга Показати IP 18 Грудня 2021 16:44
Всі тролейбуси в Луцьку після 20 години їдуть в депо!!!!!Яка різниця скільки їх буде!?
Тнремно Показати IP 18 Грудня 2021 20:27
А де тролейбус на Струмівку? Чому немає?

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus