USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Луцькому військовому шпиталю допомагають благодійники

4 Вересня 2014 17:40
Високоефективні медичні препарати для поранених бійців, які перебувають на лікуванні у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі, презентували благодійники.

Так, цього разу «рятівною паличкою» для медичної установи, що надає допомогу учасникам бойових дій на сході, стали благодійний фонд «Фонд Сергія Тігіпка» та компанія «ТАС-Фарм». Акція відбулась у рамках реалізації довгострокового проекту гуманітарної допомоги військовим шпиталям.

Як пояснила директор благодійного фонду Алли Семерні, першочерговими медикаментами, якими необхідно забезпечити військових, є антибіотики, знеболювальне, а також післяопераційні ліки.
«Луцький військовий шпиталь отримав благодійну допомогу завдяки вашому землякові Юрію Кондратовичу. Саме він сконтактував у соцмережах з лідером «Сильної України» Сергієм Тігіпком і попросив його долучити медустанову до благодійної програми. Таким чином, ми зв’язались із місцевими фахівцями медичної галузі та поцікавились, що ж із медикаментів є найбільш необхідним. Тоді на замовлення отримали повний список «нагальних» ліків», - розповідає пані Алла.

Разом з тим, вона особисто подякувала Юрію Кондратовичу та усім небайдужим до проблем рідної держави українцям, побажала лікарям витримки та здоровя, а волинським героям – швидкого одужання.

Зі слів начальника Луцького військового госпіталю, полковника та провідного хірурга Олександра Хоменка, завдяки спільним зусиллям благодійників, у лікарні, на щастя, немає проблем з ліками.
До слова, за станом на сьогодні, у шпиталі відновлюють втрачені після важких боїв сили 187 волинських бійців.

«Роботи багато, бо багато хворих. Вони поступають до шпиталю щоденно й великими групами. У держави нема коштів, тому єдина надія на благодійників, волонтерів та політиків. Будь-яка допомога є просто необхідною», - зауважив медик і додав, що хотів би звернути увагу меценатів на всеукраїнську акцію щодо збору коштів на придбання МРТ для медзакладу.

«Це надважлива проблема. Прикро, але МРТ в обласній лікарні вийшло із ладу. Такий пристрій залишився лише у Луцькій міській клінічній лікарні, куди ми регулярно звертаємось за допомогою. Одним словом, де домовляємось, там і роблять. Тільки сьогодні за допомогою МРТ обстежили 11 хлопців. Але якби цей пристрій був на місці, така проблема б зникла. Враховуючи стан волинських доріг, навіть на сучасному реанімобілі перевезти хворого з важкими ранами до іншого закладу – велика проблема», - зітхає лікар.
А тим часом, про жахіття на полі бою розповідає 21-річий Дмитро Шепела із Рожищ, якого мобілізували 11 квітня. Хлопець виконував свій обов’язок перед Батьківщиною чи не в більшості гарячих точок під Луганськом. Антонівка, Амвросієвка, Мар’янка, Савур Могила – це далеко не весь перелік тих кіл пекла, де довелось побувати молодому волинянину.

«На Сході я бачив все те найстрашніше, про що ви чули. Багато хлопців з нашої роти загинуло. Не стало й мого друга, який поліг від бронебійної кулі, що вцілила йому просто в голову. Найбільше мені запам’яталося, як вибухали біля мене гради, тоді геть усе злітало у повітря. Ця картина й досі стоїть у мене перед очима», - згадує страшні картини із власного життя військовий.
Його дуже обурює, що багато однолітків хочуть відкупитися від армії, пропонуючи гроші військовим комісарам.

«Отак і виходить, що хворих відсилають на війну, а здорові відпочивають вдома. Але в мене не було бажання сховатися. Тому що я йшов воювати, щоб мої мама та тато, брат та сестра могли спокійно спати вдома. Я пішов відвойовувати свою країну. Звісно, не усі повернуться живими, але ми віримо у перемогу, сподіваємось на краще», - запевняє Дмитро.

Хлопець розповів, що поранення отримав, потрапивши під обстріл на БТР.

«Так і отримав закриту травму. Лікуюся, ставлять крапельниці, уколи дають. Я дуже задоволений відношенням медиків до військових. Ніколи від них не чув відмовок, мовляв, «чогось не знаю» чи «у мене немає часу», - резюмує боєць.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Знаючий Показати IP 4 Вересня 2014 17:48
З перших вуст знаю, що медикаментів від благодійного фонду Тігіпко було закуплено на 100 000 грн!!! Дай Бог здоров'я нашим хлопцям!!!
Незнайко до Знаючий Показати IP 4 Вересня 2014 18:12
Зараховано! Візьми з полиці пиріжка!
Степан Бандера Показати IP 4 Вересня 2014 18:39
спливає що не потопає
Василина Показати IP 5 Вересня 2014 09:16
Матері дякують фонду Тігіпка за допомогу!
НІНА ЛОГІКА Показати IP 5 Вересня 2014 10:37
Щодо МРТ: коли закуповують його за державні кошти, беруть з хворих за обстеження не мало - гривень так 500. Сидор добре заробляє. Це ж МРТ закуповують за кошти благодійників - хороша справа, але також похід на обстеження буде гривень 500 і на цьому будуть файно заробляти ті, хто нині збирають на нього гроші??? Чи може буде по справедливості - ЗП лікарю кабінету та амортизація/ремонт і обстеження безкоштовне?!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus