USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Луцьк підтримав заборону використання поліетиленових пакетів

30 Травня 2018 11:05
Питання використання поліетиленових пакетів у магазинах і пунктах продажу необхідно вирішити на законодавчому рівні. Тож Луцька міська рада скерує ВРУ відповідне звернення задля раціонального використання і відтворення природних ресурсів.

Про це йшлося під час пленарного засідання 42-ї сесії Луцької міської ради 30 травня.

Верховній Раді запропоновано вирішити питання заборони використання поліетиленових пакетів в магазинах та пунктах продажу товарів, а суб'єктам господарювання сфери торгівлі рекомендовано пропонувати покупцям альтернативу використанню одноразових поліетиленових пакетів – біологічні полімерні чи паперові пакети, багаторазові торбини тощо.

Депутат Павло Данильчук наголосив, що поліетиленові вироби переповнюють полігон у Брищі, та акцентував, що ця проблема настільки величезна, що її не потрібно навіть обговорювати.

Депутат Микола Дендіберін, своєю чергою, зауважив, що передусім у країні потрібно піднімати економіку.

Окрім того, передбачено поширення інформації про шкідливість пластикової тари та упаковки для довкілля і доцільність обмеження її використання в побуті, методи вилучення із сміттєвої маси й утилізації одноразової поліетиленової тари, переваги використання еко-безпечних пакувальних матеріалів.

Водночас запропоновано теж організовувати інформаційно-просвітницьку роботу в школах та дошкільних навчальних закладах міста щодо негативного впливу на довкілля використання синтетичних пакувальних матеріалів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Я Показати IP 30 Травня 2018 11:27
Молодці! Бо у нас ніхто про це не думає і не розуміє масштаби цієї проблеми!
скептик до Я Показати IP 30 Травня 2018 12:29
т*піки, які при владі, просто не мають чим думати. їм простіше запрєтіть, отобрать і подєліть
Василь Показати IP 30 Травня 2018 11:40
Тепер супермаркети продаватимуть в кілька разів дорожчі альтернативні пакети. І розпочнеться нова перепалка (дискусія, війна) що краще - поліетиленові чи альтернативні пакети. Краще підприємства з переробки поставили би поруч з сміттєвими контейнерами спеціальні контейнери для збору поліетиленової плівки. Подібні до тих, в які пластикові пляшки тепер збирають. Я би запросто туди окремо скидав поліетилен, так як окремо скидаю пластикові пляшки.
Настасья до Василь Показати IP 30 Травня 2018 18:34
В Європі вже давно такі пакети заборонені. Можна купити багаторазові сумки, це набагато вигідніше й економніше. Я, коли знаю, що йтиму в магазин ,завжди беру таку сумку із собою. І як раніше взагалі люди жили раніше без поліетилену? Так ходили із клітчатими сумками, в'язаними торбинками і сіточками. І нормально було ж.
Корiнний лучанин Показати IP 30 Травня 2018 13:22
Пропоную на iнформацiйно-просвiтницьку роботу видiлити 10млн.
Яжмать Показати IP 31 Травня 2018 13:42
Яжмать і мені байдуже на їхні закони! КУдах кудах, вимагаю подіетилен! Принципово не буду використовувати паперові пакети бо яжмать!!!!!
лучанка до Яжмать Показати IP 31 Травня 2018 15:01
маю пічку, збираю туди пакети і спалюю.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus