USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк, Полтава, Київ: голова Нацполіції пояснив сплеск терактів в Україні

5 Жовтня 2020 18:31
Ситуації з мінуванням об’єктів в Україні відбуваються практично щотижня, а сплеск терористичних актів із захопленням заручників влітку цього року ніяк не пов’язаний зі спецопераціями Національної поліції.

Про це в інтерв’ю РБК-Україна заявив глава Нацполіції Ігор Клименко.

«Я можу сказати, що Нацполіція точно ніяких спецоперацій не проводила. Такі ситуації з вибухами були не тільки в Києві, у нас вибухівка закладається практично щотижня. Дуже часто це роблять люди, які мають проблеми з психічним здоров’ям. Наприклад, той же полтавський терорист. Як і луцький терорист. Але в більшості випадків це просто злочинці, які хочуть або когось налякати, або якісь свої злочинні наміри реалізувати», – пояснив він.

Нагадаємо, 23 липня у Полтаві Романа Скрипника намагалися затримати за викрадення автомобіля. Але він захопив в заручники поліцейського, погрожуючи гранатою. Пізніше на обмін пішов начальник карного розшуку. Скрипник поїхав з ним, а потім відпустив і сховався в лісі.

Близько тижня його шукала поліція із застосуванням авіації, дронів та за допомогою собак.

За словами Клименка, терористичні акти із захопленням заручників у Луцьку, Полтаві та Києві були не ідентичні, тому правоохоронці у всіх трьох випадках діяли по-різному.

«Щодо ситуації в Луцьку, то там люди в захопленому автобусі сиділи до останньої хвилини, і я вважаю, що ми і СБУ спрацювали ефективно. Так, наприклад, у Києві в банку був один заручник, а в Луцьку їх було понад десять. По-друге, в Києві ми бачили заручників і терориста через вікна, а в Луцьку всі штори були закриті», – нагадав глава Нацполіції.

Нагадаємо, у Києві громадянин Узбекистану Сухроб Карімов захопив приміщення банку в центрі Києва і погрожував вибухівкою.

Також Клименко уточнив, чому переговорами з терористом у Луцьку займалася поліція, а не Антитерористичний центр СБУ.

«Першими на місце приїхали поліцейські. Тому вони і почали цю операцію до прибуття співробітників СБУ, а потім це була вже спільна операція», – сказав він.

Нагадаємо, 21 липня 44-річний лучанин із кримінальним минулим захопив у заручники пасажирів рейсового автобуса. 12 годин протримав людей у полоні, а опісля здався правоохоронцям.

Читати ще: Маски, камуфляжі, зброя: що відомо про банду луцького терориста і його кримінальне минуле

Наразі триває слідство. Йому інкримінують 4 статті: захоплення заручників, терористичний акт, посягання на життя працівника правоохоронного органу та незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Авакяна в Карабах Показати IP 5 Жовтня 2020 19:29
Хоча.... Він і там рюкзаки продаватиме!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus