USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк попрощався із легендарним айдарівцем Олегом Твердохлібом

19 Квітня 2017 13:37
Герої не вмирають – говорили люди, проводячи в останню путь Олега Твердохліба. Він був тим – хто надихає інших, на кого рівняються справжні чоловіки. Відхід у вічність «Сармата» стало важкою втратою для рідних, друзів, воїнів АТО та лучан, які знали цього мужнього та справедливого чоловіка. Сотні людей прийшли віддати шану та провести Твердохліба в останню дорогу.

Похорон відбувся 19 квітня у Свято-Троїцькому соборі Луцька.

Відслуживши панахиду, владика Михаїл сказав, що, відійшовши на небеса, Олег Твердохліб возз’єднався з Господом і отримав вічне життя.

«Смерть – це не кінець буття, а лише завершення земного шляху. Втім, ми відчуваємо жаль утрати, бо більше не побачимо цю людину, але в нас залишається надія, що він буде з Богом. Народна віра говорить, що коли людина помирає під час Великодня, то одразу потрапляє в рай. Ми цього не знаємо, але знаємо, що померла світла людина і їй місце на небесах. Адже він був воїном світла впродовж всього свого життя. Повернувшись з АТО, продовжив вже тут воювати за побратимів, за правду, за те, щоб ми один одного цінували. Ми стоїмо великою громадою й говоримо: «Герої не вмирають, бо живуть їхні вчинки, бо вони живуть у наших серцях», - наголосив духівник.
Опісля відбулася громадська панахида на Театральному майдані. Люди ставали на коліна, висловлюючи глибоку повагу та шану.

На Волині не стало героя, - зауважив виконувач повноважень Луцького міського голови Ігор Поліщук.

«Ми прощаємося з героєм. Він був принциповим й завжди боровся до кінця. Також він був скромним. Світла пам’ять його залишиться в наших серцях назавжди», - наголосив Поліщук.


Виступила перед присутніми й мати загиблого айдарівця Андрія Тамара Аболмасова.

«Коли мій Андрій загинув, то Олег ніколи не забував про нас, завжди приїжджав, провідував, навіть коли хворів. Я знаю, як важко ховати своїх дітей. Олег Твердохліб був великою людиною, яка дбала про інших. Я вірю в те, що ці жертви змінять Україну. Тому прошу всіх вас пам’ятати про наших героїв», - закликала жінка.
Про свого військового побратима згадав і Олександр Серватович, який розповів, що Твердохліб мав 9 поранень та три контузії, втім, часто не долікувавшись, ішов у бій.
А отець Михайло Бучак зауважив, що Олег Твердохліб заслуговує звання «Герой України» й звернувся до представників обласної влади, аби ті доклали зусиль для такого визнання.
Далі всі рушили з площі до села Гаразджа, на кладовище. Поховають Олега Твердохліба на Алеї почесних поховань.

Нагадаємо, що Олег Твердохліб помер 17 квітня після довгої боротьби з важкою хворобою.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
марія Показати IP 19 Квітня 2017 15:00
Нехай з Богом спочиває!
марія Показати IP 19 Квітня 2017 15:02
Ну ви подивіться, а що ж робить тут Савченко???.... і Лапін вже радується
тітка до марія Показати IP 19 Квітня 2017 16:53
Вона ж теж айдарівка...
юзько пилсудськый до тітка Показати IP 19 Квітня 2017 19:46
коментар було видалено
Поясніть мені Показати IP 19 Квітня 2017 20:37
коментар було видалено
юзько пилсудськый Показати IP 19 Квітня 2017 20:53
коментар було видалено

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus