USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк прийматиме наймасштабніші спортивні змагання в історії міста

9 Червня 2016 14:09
Змагання провідних легкоатлетів за право поїхати на Олімпійські ігри у Ріо-де-Жанейро, шоу-програма з виступами відомих гуртів та інтерактивна зона з можливістю встановлення особистого рекорду для всіх охочих: якою буде найграндіозніше спортивна подія в історії Луцька, розповіли організатори.

Про це йшлося під час медіа-презентації Чемпіонату України з легкої атлетики 9 червня у Луцьку.

Президент Федерації легкої атлетики Волині Володимир Рудюк розповів, що рік тому, коли федерація підписала меморандум про співпрацю з Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом», на стадіоні «Авангард» неможливо було приймати змагання такого рівня. З його слів, чемпіонат стане стартовою відміткою для майбутніх міжнародних змагань у Луцьку.
Чемпіонат України з легкої атлетики серед дорослих та молоді та Кубок України з легкої атлетики з багатоборства відбудуться 16-19 червня у Луцьку. Ці змагання стануть найбільш масштабними за всю історію Луцька, адже понад півтисячі спортсменів змагатимуться протягом чотирьох днів.

За олімпійські ліцензії змагатимуться спортсмени у метанні молота, метанні диска, штовханні ядра, метанні списа, стрибках у довжину, стрибках у висоту, стрибках з жердиною, потрійному стрибку, бігові на різноманітні дистанції (100, 200, 400, 800, 1500, 3000, 5000 метрів, 100, 110, 400 метрів з бар’єрами, 3000 метрів з перешкодами). Оскільки чемпіонат є відкритим, за путівку на Олімпійські ігри змагатимуться не лише українські, а й закордонні спортсмени.

Уперше в історії чемпіонатів України з легкої атлетики відбуватиметься пряма трансляція дійства в ефірі двох телеканалів – «XSPORT» та «Спорт 1». Також спостерігати за перебігом чемпіонату можна буде онлайн на youtube-каналі федерації. Під час чемпіонату працюватимуть електронні табло, які демонструватимуть результати. Окрім цього. На двох великих екранах відбуватиметься трансляція змагань для глядачів на стадіоні.
Представникам волинських ЗМІ продемонстрували сектори легкоатлетичного ядра, які використовуватимуться під час змагань. Говорячи про сектор для метання молота та метання диска (вартість якого становить орієнтовно півмільйона гривень), Володимир Рудюк зауважив, що Волинь має олімпійську надію завдяки Ірині Климець, яка декілька разів виконала олімпійський норматив у метанні молота серед жінок, нещодавно підтвердивши це у рамках Кубку України у Києві.

Окрім безпосередньо спортивної програми, організують яскраве свято для лучан та гостей міста. Член оргкомітету змагань Сергій Голоскоков повідомив, що для ознайомлення лучан з легкою атлетикою створять інтерактивну зону, передусім орієнтовану на дітей. Там діятимуть троє казкових героїв, які проводитимуть з дітьми відкритий урок легкої атлетики. Для всіх охочих буде можливість у жартівливій формі встановити свій особистий рекорд, наприклад, у стрибках з місця, штовханні м’яча. Таким чином глядачі зможуть себе відчути учасниками легкоатлетичних змагань.
У рамках шоу-програми відбудуться виступи Галини Конах, гуртів «Чорні черешні», «Пластилін» та «ФлайzZzа».

Оскільки одночасно зі змаганнями відбуватимуться матчі чемпіонату Європи з футболу у Франції, у зоні гостинності, де діятиме зона харчування, на великих моніторах можна буде переглянути матчі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
)) Показати IP 9 Червня 2016 14:35
в цей момент десь тихенько плаче Кварцяний ))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus