USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

Луцьк – у десятці міст України, де кількість ДТП щороку збільшується

15 Січня 2016 15:01
Луцьк – один із чотирьох обласних центрів України, де діють лише окремі заходи з підвищення безпеки дорожнього руху, що включені до міських програм. А Волинь входить у десятку областей, де за станом на 1 січня 2016 року є обласна програма з підвищення безпеки дорожнього руху, що затверджена облрадою.

Як повідомляють «Хроніки Любарта», в Україні спостерігається високий рівень аварійності та дорожньо-транспортного травматизму. За 12 місяців 2015 року в Україні скоїли понад 25 тисяч аварій з постраждалими, в яких загинуло майже 4 000 осіб і понад 31 тисяча була травмована.

При цьому майже 90 % всіх ДТП були скоєні у населених пунктах України, де більшість вулиць і доріг перебуває у комунальній власності. ГО «Товариство учасників руху» проаналізували, як виконуються вимоги Закону України «Про дорожній рух» у 22-х обласних центрах.

Як показують результати дослідження, лише у 6 містах (Вінниці, Житомирі, Миколаєві, Полтаві, Рівному та Харкові) були ухвалені і є чинними міські програми з підвищення безпеки дорожнього руху.

У 4 обласних центрах (Івано-Франківську, Луцьку, Одесі та Чернігові) були передбачені тільки окремі заходи з підвищення безпеки дорожнього руху, які включені до інших міських програм. А в решті обласних центрів (Дніпропетровську, Запоріжжі, Івано-Франківську, Києві, Кіровограді, Львові, Сумах, Хмельницький, Херсоні, Чернівцях та Ужгороді) програми з підвищення БДР не розроблялись і не увалювались, або термін їх дії закінчився.

Діяльність комісій з безпеки дорожнього руху була помічена лише у 5 обласних центрах: Житомирі, Львові, Ужгороді, Чернівцях та Чернігові. Хоча Законом України «Про дорожній рух» створення таких комісій прямо не передбачено.

Що ж до інших міст, то в кращому разі, питаннями безпеки дорожнього руху в них епізодично опікуються департаменти з питань транспорту та зв’язку або підприємства житлово-комунального господарства.

Аналіз статистики аварійності, яку на своєму сайті оприлюднює Управління безпеки дорожнього руху Національної поліції України, за останні три роки показує, що з 22-х українських міст стабільне зменшення кількості аварій з постраждалими простежується лише у 6 містах (Дніпропетровську, Запоріжжі, Одесі, Полтаві, Чернівцях та Чернігові). В решті ж міст статистика зафіксувала чітку тенденцію до збільшення цих показників.

Зокрема, у Луцьку у 2014 році зафіксували 143 випадки аварій з постраждалими, коли ж у 2015 році кількість таких ДТП підвищилася до 196.
Як свідчать результати аналізу, наявності обласних програм з підвищення безпеки дорожнього руху, які мають затверджуватись обласними радами, то за станом на 1 січня 2016 року такі програми були лише у восьми областях України (Волинській, Донецькій, Запорізькій, Кіровоградській, Львівській, Рівненській, Ужгородській та Черкаській).
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
АС Показати IP 15 Січня 2016 16:09
Кількість авто збільшується от і аварій більшає
Іван Показати IP 15 Січня 2016 16:43
Та в нас п'яними скільки народу їздить. Все ж можна за гроші. ДАІ за певну суму відмаже навіть якщо ледве на ногах будеш стояти. Цікаво, скільки дтп із загальної кількості було скоєно водіями у стані алкогольного сп'яніння.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus