USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Луцьк і Рівне обмінялися джазом

30 Серпня 2009 12:02

Два дні поспіль у Луцькому замку лунав джаз у виконанні гостей міжнародного джазового фестивалю «Art Jazz Cooperation 2009». Його особливістю є те, що учасники фесту грають на музичних майданчиках і у Луцьку, і у Рівному, а потім обмінюються місцями виступів. Про це 30 серпня інформує репортер «Волинських Новин».
Ведучими фестивалю стали джазовий критик, продюсер Петро Полтарєв із Києва та головний редактор радіо «Луцьк» Наталка Войтович. У перший фестивальний день перед відвідувачами Луцького замку виступили Джаз-тріо О. Баковського та «Double Jam» із Луцька, Ігор Закус та «Z-Band» з програмою «Коломийки» з Києва, Нью-орлеанський джаз виконав Брас-ансамбль «Каприз» – солісти Большого театру з Москви, а також джаз зіграла піаністка Маша Портнікова. Наступного дня гості фесту слухали джаз у виконанні Лєшека Драніцкого з Польщі, Дари Навроцької, яка виступає на музичний майданчиках і України і Німеччини, Енвера Ізмайлова з Криму, джаз-дуету Ігоря і Олени Перчуків та лаунж-співачки з Києва «HVOYA». Також для присутніх у древній фортеці виступав «Соломін Бенд».
Зауважимо, що музиканти виступали на невеличкій сцені, розміщеній поруч із музеєм книгодрукування у замку. Глядачі розмістилися на пластикових стільцях, просто на траві або на мурах Луцької фортеці. Контингент любителів джазу був найрізноманітнішим: від пенсіонерів до юнаків. Деякі «музичні» сім’ї привели до замку зовсім маленьких лучан. А на луцьких мурах розмістилася виставка, яка знайомила відвідувачів із різноманітними джазовими емоціями під час концертів. Додамо, що захід відбувався під патронатом Луцького міського голови Богдана Шиби.
Цікаво, що ведучі дійства виступили у ролі джазових експертів, коротко розповідаючи про музичний шлях того чи іншого виконавця, кількість платівок, яку він створив чи стиль його музики. Переважно усі музиканти співали англійською мовою. Це були невеличкі історії про любов у джазі. Проте деякі відзначилися тим, що поєднували класичний джаз із українським фольком. Також на сцені Луцького замку музиканти виступали переважно у малих складах, себто, окрім співу ще й грали на різноманітних музичних інструментах.
Не обійшлося на «Art Jazz Cooperation 2009» без сюрпризів. Незвичною музикою порадував глядачів дует Лєшека Драніцкого з Польщі та президента Волинської обласної громадської організації «Луцький джаз-клуб» Олега Баковського, який виявився імпровізацією. Разом цей дует виконав дві композиції.
 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus