USD 39.75 40.04
  • USD 39.75 40.04
  • EUR 39.80 40.10
  • PLN 9.85 10.00

Луцьк позбудеться пилу? ФОТО

16 Квітня 2009 14:35
Луцькі дороги прибиратимуть не двірники, а машини. Про нові технології, які запроваджують в обласному центрі Волині, розповів директор департаменту житлово-комунального господарства Владислав Стемковський під час виїзного засідання виконкому міськради, – повідомляє 16 квітня репортер «Волинських Новин».
 
Зі слів Владислава Стемковського, у Луцьку є п’ятсот кілометрів дороги, які потрібно очищати від зметів. Адже вони є причиною багнюки у дощ та пилу – в посушливу погоду. Крім того, це спричиняє підвищення рівня газону.
 
Отож, департамент замовляє послуги у підприємства, яке надає дві машини по ліквідації зметів на дорогах та три, що прибирають пісок на тротуарах. «За тиждень такі дві механізовані мітли прибирають усі дороги міста», – розповів пан Стемковський. Одна машина заміняє півсотні прибиральників. Уже за цей рік вони зібрали із міських доріг чотири тисячі тонн піску. «Якщо таким технологіями покористуватися пару років, то поняття «пил» у Луцьку зникне», – висловив свою думку головний господарник міста.
 
Також із метою ліквідації у місті пилу вирівнюють придорожні газони та засівають на них траву. За словами Владислава Стемковського, зелене покриття, згідно із нормами, повинне бути нижчим за бордюри на два-три сантиметри.
 
Журналістам та депутатам продемонстрували придорожні газони на вулиці Карпенка-Карого, рівень якого понизили на півметра, та на проспекті Соборності. Щодо останньої вулиці, то з-під насипів викопали навіть асфальтне покриття, про існування якого ніхто не здогадувався. «Це не тротуар і не зелена смуга, адже вони не підпадають під жодні стандарти», – висловив свої зауваження до придорожніх зон пан Стемковський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 16 Квітня 2009 14:46
Стемковському:"За яким тарифом працюють ці чудо-машини? Чиїй фірмі вони належать?
Vic Показати IP 16 Квітня 2009 15:27
Яка різниця чиїй. В Україні всюди ж так, що все комусь належить і на цьому собі заробляють. Нам не звикати. Головне, щоб робота виконуваласяю

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus