USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк приймає учасників спортивної конференції

27 Вересня 2012 16:24
Актуальні проблеми фізкультурно-оздоровчої роботи та спорту у закладах освіти України обговорювали науковці і фахівці у Луцьку.

Міжнародна науково-практична конференція «Фізичне виховання, спорт і культура здоров’я у сучасному суспільстві» відбуватиметься на базі Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки з 27 по 29 вересня.

У науковому заході беруть участь науковці, громадські діячі, тренери та спортсмени з різних міст України, Польщі, Білорусі та Росії.

Основними напрямами роботи під час конференції, зокрема, стане обговорення проблем фізичної культури загалом, професійної підготовки фахівців фізкультури та спорту та педагогічних технології навчання у цій галузі.

Так, відкриття конференції почалося вітальним словом виконуючого обов’язки ректора СНУ Ігоря Коцана. Після цього учасники заходу перейшли до пленарного засідання.

Тож доповідачами стали Мирослав Дутчак, який розповів про теоретині аспекти оздоровчо-рекреаційної рухової діяльності, Олександра Дубогай із презентацією особливостей педагогічного експерименту із впровадження здоров’язберігальної технології навчання студентів.

Анатолій Цьось розповів про особливості педагогічної діагностики в процесі навчання фізичної культури учнів загальноосвітніх навчальних закладів.
Окрім того, із доповідями виступила Оксана Вацеба. Темою її роботи став всеукраїнський спортивно-масовий захід «Олімпійське лелеченя», про який вона розповіла як про нову форму фізкультурно-спортивної роботи серед школярів на прикладі загальноосвітніх шкіл міста Львова. Євгенія Захаріна, зокрема, розповіла про закордонний досвід професійної підготовки майбутніх учителів фізичної культури до позакласної та позашкілької оздоровчо-виховної роботи.

Жваве обговорення викликало питання відміни здачі деяких «нормативів» з фізкультури у навчальних закладах та звільнення від тестування вихованців початкових класів загальноосвітніх шкіл. Один із учасників конференції навіть висловив думку, що у школах практично відсутня система фізичного виховання. А це вплине на державний спортивний резерв, яким з часом «омолодиться».

Учасники конференції продовжать свою роботу на пленарному засіданні, яке відбудеться завтра, 28 вересня. До того ж, науковці матимуть можливість детального обговорення найбільш гострих питань розвитку фізичного виховання, спорту і культури здоров’я на секційних засіданнях.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus