USD 39.35 39.65
  • USD 39.35 39.65
  • EUR 39.57 39.85
  • PLN 9.80 9.95

Луцьк стане містом майстрів?

22 Серпня 2009 15:00
В обласному центрі Волині під час дискусій у форматі «світового кафе» політологи, журналісти, музеєзнавці, працівники мерії придумали, чим зацікавити туристів у Луцьку. Також кінцевою метою обговорення було створення ідеї логотипу для обласного центру. Про це інформує репортер «Волинських Новин».
 
Начальник управління міжнародного співробітництва та проектної діяльності Луцькради Тетяна Ленартович озвучила ідеї «розкрутки» туристичного Луцька, які з’явилися у гостей заходу під час спілкування за першим столиком. Так, члени дискусії запропонували просувати ідеї «міста Середньовіччя» та «міста модерну». Наприклад, зробити театралізовані вистави у Луцькому замку чи підземеллі частішими, а фест «Бандерштат» перенести до Луцька.
 
На обласний центр Волині як місто храмів теж був зроблений акцент, – було запропоновано розробити маршрут для паломницького туризму. Найцікавішою ідеєю виявилися гонки на «Волинянках» або створення музею цього волинського транспортного засобу. Нарікали учасники на погану інформаційну кампанію у сфері туризму, а ще запропонували реалізацію вуличних театрів. Не забули присутні і про розвиток музею Волинської ікони.
 
На Луцьку – місту Середньовіччя – наголосила і провідний спеціаліст відділу туризму та рекреації департаменту культури та збереження історичної спадщини Луцькради Оксана Войтюк. Вона розповіла про ідеї, котрі виникли за другим столиком. Вона зауважила необхідність появи яскравого логотипу при виїзді у місто, а також про плакати у Луцьку, наприклад із написами «Про що говорить старий Луцьк?» і фотографіями обласного центру Волині. Однією із ідей стало створення маршруту миру для вояків УПА та ветеранів ІІ світової війни. Запропонували учасники дискусії і екскурсії одного будинку чи однієї вулиці. Також озвучувалися тези на кшталт «Луцьк – місто майстрів» та «Луцьк – європейський».
 
Журналіст Альона Трохимчук представила ідеї третього столика. Так, члени обговорення висунули на перший план тези про «етно Луцьк» із домішками різноманітних фестивалів. Учасники дискусії запропонували звернути більшу увагу на «будинок архітектора» у Старому місті, влаштовувати традиційні ярмарки, постійні майстер-класи із народних ремесел. Наприклад, курси із ковальства чи гончарства. Поговорили гості заходу і про необхідність футболок із написами «Я люблю Луцьк», «Бути лучанином – модно», «Луцькі дівчата – найгарніші». А на верхівках луцьких «висоток» відвідувачі «світового кафе» запропонували створити оглядові майданчики і кафе. А у парку можна збудувати «Галявину казок» на зразок ялтинської із фігуркам героїв українських казок.
 
Серед інших цікавих ідей опинилися варіанти проведення фесту «Луцьк – солодкий та гіркий», в якому солодке – це продукція місцевого цукрозаводу, а гірке – луцьке пиво «Земан». Також учасники дискусії вирішили, що в обласному центрі Волині потрібно розвивати гастрономічний туризм із традиційними стравами. Ось засобам масової інформації необхідного звернутися до лучан із закликом про допомогу у розвитку туристичного Луцька.
 
Але всі присутні під час заходу погодилися, що головним туристичним капіталом нашого міста є люди. Саме вони під час громадського обговорення тез про Луцьк як туристичну Мекку зможуть висловити ряд своїх ідей.
 
Довідково:
 
Формат «світового кафе» передбачає «меню» із дискусійних «страв» із ідей, думок та роздумів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus