USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцьк завалюють сміттям сусіди?

29 Липня 2011 10:13
На вулиці Новочерчицькій в Луцьку проблема з вивезенням сміття – побутові відходи скидають біля заповненого вщент сміттєвого баку.

Про це у рубриці «Свої новини» на «ВН» 28 липня повідомив один з користувачів видання.

«Сміття розноситься вітром на десятки метрів, ну, і запах, звісно ж», – пише користувач «ВН».

«І здавалося б, вихід із ситуації надзвичайно простий – поставити додатково ще 1-2 баки і обгородити смітник сіткою, як це, наприклад, зроблено на вулиці Б. Хмельницького», – йдеться у новині користувача.

Вивезенням сміття з цієї території опікується комунальне підприємство «Луцькспецкомунтранс». Директор підприємства Валерій Кузьмич каже, що «це давня проблема».

«Згідно норм накопичення на тих жителів, які там проживають і платять за той контейнер, то повинні його вивозити двічі на тиждень. Ми ж його вивозимо сім разів на тиждень», – запевняє він.

Кузьмич пояснює: проблема в тому, що одна сторона вулиці Новочерчицької адміністративно підпорядковується місту Луцьку, інша ж сторона – Маяківській сільській раді.

Тобто сміттєві контейнери, які там встановлені, розраховані лише на лучан. Проте непотріб туди зносять і ті жителі Новочерчицької, які прописані у Зміїнці (село підпорядковується Маяківській сільській раді), хоча за користування послугою вивезення сміття не сплачують.

«Люди не платять жодної копійки, а все сміття туди несуть. На них не розраховані ті контейнери... І от сміття з цих царських сіл вивозиться за рахунок міста», – каже директор «Луцькспецкомунтрансу».

«Треба, щоб голова сільради пояснив мешканцям, щоб вони заключили договори з «Луцькспецкомунтрансом», як це сьогодні робиться, наприклад, в Липинах. Ми там повністю вивозимо сміття, і нема ніяких проблем», – пояснив Кузьмич.

До слова, за інформацією Кузьмича, така проблема не лише у Маяках, а й у інших селах поблизу Луцька. Подібна ситуація і у Зміїнці, Милушах, Боголюбах, Заборолі тощо.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
обізнаний Показати IP 29 Липня 2011 11:44
Не лише сміття вивозиться за рахунок Луцька,а ще й усі комунікації (каналізація,водовідведення,газ) також сплачується і лучанами,і бюджетом міста,бо немає чіткого розмежування. Проблема дійсно задавнена. А відносно додаткових контейнерів,то десь там живе міський голова,то невже біля себе не може навести порядок.А якщо ні-то дайте копня Кубіцькому,бо одне підприємство "зреформував"(ЛПЕ),а тепер ЖКГ доводить до аналогічної кондиції.
???? до обізнаний Показати IP 29 Липня 2011 13:46
дурко ти і обізнаність твоя на рівні учня початкової школи
обізнаний Показати IP 29 Липня 2011 15:03
коли не знаєш що сказати -ліпше не розумуй,бо легше всього обізвати опонента,самому будучи тим же дурком...видно,що команда мера працює на рівні :"сам дурак".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus