USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 42.65 42.95
  • PLN 9.76 9.94

«Луцька десятка» визначила переможців

2 Липня 2017 10:50
Одинадцята за ліком «Луцька десятка» відбулася сьогодні в обласному центрі Волині. Вулицею Глушець у Луцьку змагалися 48 майстрів спортивної ходьби. Найсильніші скороходи країни йшли 10 кілометрів, юніори «намотували» 5 кілометрів, інформує ФЛАВО.

У чоловіків лідерство з першого кілометру захопили Іван Лосєв та Руслан Дмитренко. Спеціаліст у найдовших, 50-кілометрових, заходах Іван Банзерук тягнувся за ними третім. Для переможця цьогорічного кубку Європи «десятка» - хороше тренування. Лосєв та Дмитренко йшли «ніс у ніс» до останнього кола, на якому більш титулований Руслан на декілька десятків метрів обійшов Івана. Така конкуренція дозволила Дмитренку перевершити рекорд змагань й показати на 10 кілометрах 39.17 хв. Лосєв – другий, а Банзерук – третій.

Не мала істотної конкуренції у жіночому заході Надія Боровська. Вона майже на дві хвилини випередила волинянок Василину Вітовщик та Валентину Мирончук. Змагання в юніорів виграли також волиняни – Валерія Шоломіцька у дівчат і Віктор Шумік у хлопців.

Усі переможці змагань отримали відзнаки та премії від організаторів та спонсорів «Десятки» - фонду Ігоря Палиці «Тільки разом», підприємства «Спортелітбуд», Федерації легкої атлетики Волинської області та Луцької міськради.

Руслан Дмитренко розцінив старт у Луцьку, як підготовчий до чемпіонату світу, на який він вже відібрався на дистанції 20 км. «Мені завжди приємно змагатися у Луцьку, ці змагання – етап підготовки, вдвічі приємно перемогти ще й з рекордом «Луцької десятки», - сказав Дмитренко після фінішу.

Надія Боровська також вважає, що «Луцька десятка» - проба сил перед чемпіонатом світу у Лондоні. «Тут сьогодні стартувала майже уся збірна україни, яка у липні готуватиметься до Лондона, та до інших стартів в Європі. Зробили сьогодні хорошу темпову роботу. Вже у понеділок збірна вирушає до Туреччини. Там у горах відбуватиметься збір, потім повернемося в Україну і далі дорога на Лондон».

Відзначимо, що перед церемонією нагородження переможців «Луцької десятки» перший віце-президент Федерації легкої атлетики України та керівник обласної федерації Володимир Рудюк провів своєрідну презентацію волинської команди зі спортивної ходьби, яка у липні-серпні змагатиметься на трьох міжнародних стартах. Володимир Петрович преміював атлетів та тренерів, а вся легкоатлетична спільнота Волині побажала успіху та удачі таким спортсменам:



Марії Філюк та Дмитру Собчуку на молодіжному чемпіонаті Європи у Бидгощі (Польща).

Віктору Шуміку – на юніорському чемпіонаті Європи в Гросетто (Італія).

Івану Банзеруку, Івану Лосєву, Надії Боровській та Валентині Мирончук – на чемпіонаті світу у Лондоні.



Технічні результати «Луцької десятки»:

Юніорки, 5 км

1. Валерія Шоломіцька (ДЮСШ Любешів) — 25.41 хв.

2. Юлія Петрик (ДЮСШ Любешів) — 26.19 хв.

3. Іванна Меліщук (ДЮСШ Любешів) — 26.49 хв.

Юніори, 5 км

1. Віктор Шумік (ДЮСШ «Спартак») - 21.00 хв.

2. Андрій Марчук (ДЮСШ «Спартак») - 21.19 хв.

3. Андрій Синдюк (ДЮСШ Любешів) - 21.21 хв.

Жінки, 10 км

1. Надія Боровська (ШВСМ, Волинська обл.) - 43.41 хв.

2. Василина Вітовщик (ШВСМ, Волинська обл.) - 45.24 хв.

3. Валентина Мирончук (ШВСМ, Волинська обл.) - 46.08 хв.

Чоловіки, 10 км

1 Руслан Дмитренко, (Донецька обл. 39.17 хв., рекорд змагань)

2. Іван Лосєв (Волинська обл., 39.28 хв.)

3. Іван Банзерук (Волинська обл., 40.49 хв.)
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus